SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Pasaulinė Žemės diena

Išvyka į Molėtus

   Kiekvienais metais kovo 20 dieną minima Pasaulinė Žemės diena. Šiomis dienomis ateina pavasario lygiadienis- laikas kai dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio taškuose.
   Kovo 16 dieną, Semeliškių gimnazijos 9 ir 11 klasių mokiniai dalyvavo Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos organizuotoje netradicinėje pamokoje „Elektra iš jūros“. Veikla skirta Žemės dienai. Aplinkos inžinerijos fakulteto dėstytojas E.Kasiulis vedė pamoką apie energijos klodus, slypinčius jūrose. Svarbiausias klausimas- kaip jūros energiją panaudoti elektros energijai gaminti? Mokiniai sužinojo, kad galima panaudoti jūros bangas, potvynių ir atoslūgių energiją, povandenines sroves, paviršiaus ir giliųjų vandenų temperatūrų skirtumus bei vandenyno sūraus ir gėlo vandens, įtekančio į jūrą iš upių žiočių, druskingumo skirtumus. Dėstytojas pateikiamą informaciją papildė bandomųjų elektrinių bei jų modelių nuotraukomis, paaiškino tokių elektrinių veikimo principus. Paskaita buvo labai įdomi mokiniai atsakinėjo į dėstytojo užduodamus klausimus, reiškė savo nuomonę. Dėstytojas labai vaizdingai atsakinėjo į mokinių užduotus klausimus. Mokiniai gavo žinių, kaip galima pagaminti elektros energiją iš jūros gelmėse glūdinčios energijos.
   Kovo 24 dieną 5, 9, 10 klasių mokiniai dalyvavo integruotoje, netradicinėje nuotolinėje pamokoje „Vanduo- gyvybės šaltinis‘. Pamoką vedė KMAIK docentas Vytautas Bareika. Mokiniai stebėdami skaidres, klausydami dėstytojo pasakojimo apie vandens atsiradimą Žemėje, fizikines ir chemines savybes, gamtinio vandens kokybę, suvartojimo kiekius, taršą, valymo būdus, taupymą, svarbą žmogui, gyvūnams ir augalams, vandens apytakos ratą, turėjo galimybę pagilinti biologijos chemijos ir fizikos žinias apie vandenį, dalyvauti diskusijoje.


Gamtos mokslų metodinė grupė