SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Vytauto Didžiojo karo muziejuje

Išvyka į Molėtus
   2022-11-09 dieną 8 klasės mokiniai išvyko į Kauną, į Vytauto Didžiojo karo muziejų. Čia jų laukė dvi labai įdomios edukacijos: „Lituanicos skrydis per amžius atminty“ ir „Lietuva NATO gretose“. Šios dvi integruotos istorijos, pilietiškumo ugdymo ir geografijos pamokos netradicinėje erdvėje tikrai paliko gilų įspūdį.
   Visi žinome, kas tokie buvo Steponas Darius ir Stasys Girėnas. O ką galime pasakyti apie šių lakūnų gyvenimo vingius ir jų legendinio skrydžio detales? Kiek kainavo lėktuvas? Kaip sekėsi ruoštis skrydžiui? Kas vis dėlto nulėmė katastrofišką skrydžio baigtį? Į šiuos ir daugybę kitų klausimų atsakė interaktyvus žaidimas „Skrydis per Atlantą“. Kiekvienas ėmė į rankas planšetinį kompiuterį ir stebėjo pilotų dialogus, krovė daiktus į lėktuvą, užvedė „Lituanicos“ variklį ir skrido per vandenyną. Geriau skrydį suprasti padėjo autentiškos „Lituanicos“ nuolaužos ir išlikę asmeniniai lakūnų daiktai.
   „Lietuva NATO gretose“ – tai žinių ir gebėjimų viktorina. Čia mokiniai ne tik sužinojo aibę dalykų apie Lietuvos kariuomenę, NATO aljansą, bet ir atliko daug įdomių užduočių, kariškų veiksmų. Visa tai – Lietuvos karių duona, kurios paragauti teko visiems dalyviams. Juk kariai pasiryžę ne tik ginti Lietuvą, bet ir kitas NATO nares, kurių partneriais esame jau 18 metų.
    Po edukacijų mokiniai susipažino su kitomis muziejaus erdvėmis ir eksponatais.


Aušrelė Kieliūtė