SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Semeliškių gimnazijos projektas „Jauna, bet tvirta pamaina”

Išvyka į Molėtus
   Sakoma, kad mūsų ateitis jaunosios kartos rankose. Ugdydami jaunimą, ugdome ir būsimus valstybės bei jos ateities kūrėjus. Jaunimo ugdymui buvo skirtas projektas ,,Jauna, bet tvirta pamaina”, kurį 2021 m. rugsėjį vykdė Elektrėnų sav., Semeliškių gimnazijos socialinės pedagogės Gintarė Vaitkevičiūtė ir Teresa Seržantovič, bei direktoriaus pavaduotoja ugdymui Nijolė Ustilienė. Projekto metu mokiniai atnaujino ir įgijo naujų žinių apie Lietuvos istoriją, susipažino su pasieniečio profesija, dalyvavo trejose išvykose: į Trakus Medininkus ir Vilnių.
   Rugsėjo 16 d. 7 klasės mokiniai vyko į Trakus, dalyvavo pažintinėje Trakų istorijos muziejaus edukacijoje. Klausydami gido pasakojimų, mokiniai sužinojo Trakų pilies istoriją, grožėjosi eksponatais, patys turėjo galimybę išsikalti atminimo monetą.
   Rugsėjo 22 d. 8, 11, 12 klasių mokiniai vyko į Medininkus.
   Pagerbdami 1991 m. liepos 31 dieną žuvusius Lietuvos Respublikos pareigūnus, aplankė senosios muitinės vietoje įrengtą memorialą Medininkų žudynių aukoms atminti, padėjo gėlių. Juodo granito paminklas su septyniais balto marmuro kryžiais primena tragiškus istorijos įvykius ir žmones, paaukojusius savo gyvybę už Tėvynės laisvę. Vėliau ekskursija tęsėsi Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Pasieniečių mokykloje. Mokiniai susipažino su pasieniečio profesija, mokymosi ir karjeros galimybėmis, įvertino šios profesijos svarbą, prestižą, aptarė būsimam pasieniečiui reikalingas savybes. Taip pat išvykos metu projekto dalyviai apsilankė užkardoje, grožėjosi didinga Medininkų pilimi.
    Rugsėjo 29 d. 7-9 klasių mokinius projekto maršrutas nuvedė į Vilnių. Pilietiškumo ir istorijos pamokos tęsėsi Vilniaus Antakalnio kapinėse. Prie Laisvės gynėjų memorialo mokiniai padėjo gėlių, uždegė žvakes, pagerbė Sausio 13-osios dienos aukų atminimą. Prie Seimo rūmų esančiame Sausio 13-osios memoriale apžiūrėjo išlikusias barikadų liekanas, kuriomis 1991 m. žmonės gynė Seimo rūmus. Ekskursijos pabaigoje visi dalyviai pakilo į Televizijos bokšto apžvalgos aikštelę, grožėjosi Vilniaus miesto panorama.
   Projekto „Jauna, bet tvirta pamaina“ vykdymo metu mokiniai aktyviai dalyvavo įvairiose veiklose, klausėsi pasakojimų, uždavė rūpimus klausimus. Įgytos žinios, kelionių įspūdžiai padės apsispręsti, renkantis profesiją, kuriant ne tik savo, bet ir šalies ateitį.


Socialinė pedagogė Gintarė Vaitkevičiūtė ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui Nijolė Ustilienė