SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOS BENDRUOMENĖ MINĖJO TARPTAUTINĘ TOLERANCIJOS DIENĄ

Išvyka į Molėtus
   Lapkričio 16 dieną minima tarptautinė Tolerancijos diena. Šią datą paminėjo ir Semeliškių gimnazijos bendruomenė, tačiau netradiciškai - ne vieną dieną, o visą savaitę. Kadangi šių metų Tolerancijos dienos simbolis – Tolerancijos miestas, tad Semeliškių gimnazijos mokinai, kartu su klasių vadovais ir dalykų mokytojais piešė piešinius, darė koliažus, kūrė maketus Tolerancijos miesto tema. Darbai buvo kuriami galvojant apie tai, kad kuriamo miesto modelis yra toks, kuriame norėtumėme gyventi. Darbo metu mokiniai dalinosi savo mintimis, pastebėjimais, supratimu apie tai, kokia turėtų būti bendruomenė, jos požiūris į žmogų, kuris yra kitoks.
   Džiugu, kad mokiniai, atlikdami šį darbą, aptarė šiuolaikinio pasaulio aktualijas: kitataučių asmenų buvimą svečioje šalyje, žmonių, kurie yra kitokios išvaizdos nei dauguma (odos spalva, sudėjimas) pripažinimą, kitokios religijos toleravimą. Aptarta ir, atrodytų, elementarūs, bet ne ką mažiau svarbūs, pažeidžiamų grupių - senjorų, bei neįgalių asmenų klausimai. Džiugu, kad darbuose atsispindi tokios vertybės, kaip meilė, pagarba, kantrybė, užuojauta, švelnumas, draugystė, mandagumas, pakantumas, lygybė, empatija, atsakomybė, bei palaikymas.
   ,,Taika prasideda su tolerancija ir pagarba visiems“, ,,atrakink savo širdį kitam“, ,,suprantam, kad tobulų nebūna” – tokius posakius buvo galima perskaityti mokinių sukurtuose Tolerancijos miestuose. Pažvelgus į atliktus darbus, galime teigti, jog jaunoji karta žino tolerancijos reikšmę ir reikmę šiuolaikiniame pasaulyje, supranta jos svarbą, bei žino, kokiame pasaulyje kiekvienam iš mūsų būtų gera gyventi.


Socialinė pedagogė Gintarė Vaitkevičiūtė