SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Tolerancijos diena Semeliškių gimnazijoje

Išvyka į Molėtus
   Išgirdus žodį „tolerancija”, pirmoji į galvą ateinanti mintis yra apie pakantumą, pakantumą kitaip manančiam, kitaip atrodančiam, kitokią religiją išpažįstančiam.
   Semeliškių gimnazijos 1 - 12 klasių mokiniai paminėjo kasmetinę, tradicija jau tapusią, tarptautinę Tolerancijos dieną. Moksleiviai prisijungė prie socialinės pedagogės Teresos Seržantovič inicijuotos šių metų pilietinės iniciatyvos „Tolerancijos švyturys" ir kūrybingai paminėjo šią dieną. Švyturys- pagalbos simbolis. Jis rodo kelią laivams, kad šie saugiai pasiektų krantą, kad neužplauktų ant seklumos. „Tolerancijos švyturys “ rodo kelią kiekvienam žmogui, kad šis gebėtų išlaikyti pagarbą, pakantumą, kad išmoktų gyventi taikiai, kad taip pat neužplauktų ant moralinės seklumos.
   Pradinukai, mokytojų Janės Rusakovienės, Irutės Rulevičienės, Vaitos Vitkauskaitės, Daivos Šareikienės padedami, aiškinosi, kas yra tolerancija, piešė, spalvino švyturius.
   Jaunesniųjų klasių mokiniai, vadovaujami klasių vadovų Onutės Ročienės, Teresos Seržantovič, Editos Valatkienės, Eglės Matonienės, analizavo nepakantumo, netolerancijos atvejus klasėje, mokykloje bei piešė piešinius. Juk gyvenamojoje aplinkoje yra ir romų tautybės, ir negalią turinčių žmonių. Jaunimui ne visada užtenka pakantumo ir senjorams ir net mažiesiems.
   Vyresniųjų klasių mokiniai su klasių vadovais Povilu Liperskiu, Nijole Ustiliene, Snieguole Klimovičiene, Jolita Lėliene ne tik kūrė plakatus, bet ir analizavo istorinius įvykius, apžvelgė nacistinės Vokietijos nepakantumo ir antirasinę politiką, Sovietų sąjungos visuomenės vienodumą, žiūrėjo filmus šia tematika.
   Sukurti „Tolerancijos švyturių” plakatai papuošė gimnazijos erdves. Ypač visiems patiko abiturientų sukurtas švyturys su šviesos instaliacija.
   Tolerancijos švyturiai šviečia, bet ar tos šviesos užteks mūsų kasdienybei? Ar būsime tolerantiški? Į šį klausimą atsakys gyvenimas…

Karolina Nenortaitė