SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Mokomės iš svetimų klaidų

Išvyka į Molėtus
   Sausio 22 dieną Semeliškių gimnazijos salėje vyko vyresnių klasių mokinių susitikimas su Konstantinu - priklausomybių ligų reabilitacijos centro programos dalyviu. Paskaitos tikslas supažindinti vaikus su žalingu priklausomybių poveikiu augančiam organizmui, kaip nepasiduoti neigiamai įtakai, sveikiau gyventi.
   Mokiniai atidžiai klausėsi istorijos, kaip šis jaunas žmogus per trumpą laiką tapo iškart kelių priklausomybių įkaitu. Belsdamasis į jaunų žmonių protą, jaunas vyras sakėsi iš savo gyvenimo išbraukęs 15 metų ir šiandien gyvenantis taip, kad už kiekvieną ramiai pragyventą dieną jis dėkoja, o planuoti tolimos ateities nebūtų protinga, žinant, kad priklausomybė žmoguje yra tik „užmigdyta“ ir saugoma valios jėgomis.
   Konstantino liudijimai apie tai, kaip jis pradėjo vartoti narkotikus, kaip tapo nuo jų priklausomas, kiek daug skausmo ir nusivylimo suteikė savo artimiesiems buvo gilūs, skausmingi ir kartu labai jautrūs bei pamokantys. Vaikiną nuo mirties išgelbėjo 12 žingsnių programa, suburianti savipagalbos grupes, siekianti padėti išsivaduoti iš priklausomybės bei padėti kitiems sveikti nuo žlugdančio potraukio svaigalams. Šiandien šios programos pagalba sveikstama nuo įvairių priklausomybių (narkomanijos, alkoholizmo, rūkymo, azartinių lošimų ar net nuo interneto).
   Tikimės, gimnazistai iš šio susitikimo išsinešė svarbią žinutę, kad kartais kai kurie gyvenimo pasirinkimai gali būti labai skausmingi, o išgijimo kelias yra gana ilgas, reikalaujantis daug valios pastangų, atkaklumo ir ištvermės, apie ką paliudijo ir priklausomybių centro dalyvis.

S. Liudvinavičienė