SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Renginiai, skirti akcijai „Vasaris – sveikatingumo mėnuo“

Išvyka į Molėtus
   Gimnazija organizavo įvairias veiklas „Vasaris – sveikatingumo mėnuo“, kurių metu mokiniai pademonstravo savo žinias apie sveiką gyvenseną ir pagilino žinias apie sveiką gyvenimo būdą.
   Penktos klasės mokiniai integruotoje lietuvių kalbos ir literatūros, geografijos ir biologijos pamokoje, kurią organizavo lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Natalija Jančiauskienė, rašė rašinį „Kaip aš galiu saugoti gamtą“. Penktokai išradingai ir sumaniai išsakė, kaip jie saugo gamtą, pasvarstė, kokią įtaką žmogaus sveikatai turi gamtosauga. Chemijos ir technologijų pamokų cikle apie vandenį, jo savybes, svarbą žmogaus gyvenime, kokybę, kurį surengė chemijos ir technologijų mokytoja Meilutė Rašimienė, mokiniai pagilino žinias apie vandens galias. Integruotoje gamtos ir žmogaus ir technologijų pamokoje „Vandens lašelio kelionė“ susipažino su vandens apytakos ratu, meniškai išsiuvinėjo vandens lašelį. Anglų kalbos mokytoja Arbačiauskaitė-Dijokienė su 3, 5 klasių mokiniais mokyklos kieme ieškojo įvairių formų, spalvų ir dydžių daiktų ir juos fotografavo arba nupiešė. Taip per fizinę veiklą pakartojo ir įsiminė būdvardžius, kurie apibūdina daiktus. Prieš geografijos pamokas kartu su geografijos ir žmogaus saugos mokytoja Aušrele Kieliūte mokiniai mankštinosi. Eglė Matonienė, dailės, technologijų ir braižybos mokytoja, 5-11 klases pakvietė kurti plakatus „Vasaris – sveikatingumo mėnuo“ ir surengė plakatų parodą.
   8 klasės mokiniai, vadovaujami Snieguolės Klimovičienės, fizikos ir ekonomikos mokytojos, ir Juozo Gudeliūno, kūno kultūros mokytojo, integruotoje fizikos ir kūno kultūros pamokoje „Mano jėga ir galia“ sporto salėje pademonstravo savo fizinę jėgą atlikdami bėgimo ir šuolio į aukštį pratimus, fiksavo bėgimo laiką, kelią, aukštį, svarstyklėmis matavo savo masę, pritaikę jėgos ir galios formules, apskaičiavo savo fizinę jėgą ir galią. Refleksijos metu mokiniai aptarė judėjimo svarbą sveikatai bei įtaką fiziniam darbui. Aštuntokai su biologijos mokytoja Asta Dzikevičiene dalyvavo projekte „Sveikas kokteilis – energijos šaltinis“. Visą mėnesį mokiniai gamino sveikus kokteilius ir jais vaišino savo šeimos narius, pamokoje dalijosi įspūdžiais ir mintimis apie sveiką mitybą. Septintokai pamokoje „Sveiko maisto lėkštė“ kūrybingai pristatė sveikos mitybos produktų grupes, pasidalijo, kokiems maisto produktams teikia prioritetą. Dešimtokai, vadovaujami istorijos ir pilietiškumo pagrindų mokytojos Irenos Adomėnienės, pamokoje-diskusijoje svarstė, „Kaip pasikeitė Europos gyventojų sveikata po didžiųjų geografinių atradimų“. Mokiniai aktyviai diskutavo apie tai, kokią įtaką žmogaus sveikatai turi geografiniai atradimai ir klimato kaita.
   Ketvirtokai kartu su pradinių klasių mokytoja Irute Rulevičiene prieš pamokas darė ritminę ryto mankštelę, namuose visi eidavo 4 000 žingsnių ratą aplink savo namus arba kitą pasirinktą vietą. Antrokai vasario mėnesio vykdė projektą „Žingsniuok žiemos takeliais!“, kurį organizavo pradinių klasių mokytoja Daiva Šareikienė. Vyko pokalbiai apie judėjimo naudą, sveiką mitybą, įvairių išmaniųjų įrenginių, programėlių pagalba skaičiavo savo žingsnius. Visos kūno kultūros pamokos vyko gimnazijos kieme ir buvo skirtos greitam ėjimui (2 km). Mėnesio pabaigoje vaikai pristatė savo žingsnių skaičiavimo ataskaitas. Aktyviausiai judėjo ir žingsnius skaičiavo Emilija Venskutonytė, Ada Dičė, Liepa Makūnaitė ir Klaudijus Nenortas.
   Priešmokyklinėje grupėje mokytoja Gerda Kasparavičienė organizavo sveikatos ugdymo valandėles „Valgyk sveikai – jauskis gerai“. Žiūrėdami edukacinius filmukus vaikai sužinojo, kodėl sveika valgyti vaisius ir daržoves. Užsiėmimų metu susipažino su įvairiais vaisiais ir daržovėmis, juos apžiūrinėjo, skanavo, skanaudami mokėsi atskirti saldžius vaisius nuo rūgščių, iš vaisių gamino vaisių iešmelius. Ragavo daržoves, kurių nėra valgę (avokadą, papriką, daikono ridiką, salotas), gamino suktinukus su daržovėmis.
   Sveikatingumo mėnesį mokiniai pagilino žinias apie apie sveiką mitybą, gyvenseną, praktiškai išbandė sveikos mitybos ir gyvensenos principus, įsitikino jų nauda ir efektyvumu, suprato, gamtosaugos svarbą.


Kristina Bačiulienė