SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Semeliškių gimnazijos dienos stovykla „Vasaros taku“

Išvyka į Molėtus
   Vasara nuskubėjo, prabėgo, paliko pačius gražiausius prisiminimus. O kelionių prisiminimai, fotonuotraukos, patirti įspūdžiai sugulė į širdžių laikmenas. Sugulė ir ten pasiliko...
   Susitiko Jaunojo muziejininko būrelio nariai, aptarė naujųjų mokslo metų veiklas, prisiminė tradicinę Semeliškių gimnazijos vasaros dienos stovyklą ,,Vasaros taku“. Jau tradicine tapusi dienos stovykla, šiemet vyko mokslo metų pabaigoje. Ilgametė būrelio vadovė Meilutė Rašimienė su jaunaisiais muziejininkais stovyklos metu aplanko šalia esančius objektus ir pasirenka tolimesnį maršrutą.
   Šiemet stovyklos dalyviai aplankė Zarasų kraštą. Pažintinė ekskursija prasidėjo Sėlių aikštėje, į kurią sueina visos radialinės gatvės. Gidas supažindino su įžymybėmis. Aplankę šalia Zarasų krašto muziejaus įsikūrusį apžvalgos ratą, visi grožėjosi Zaraso ežeru ir jo salomis, vaizdinga panorama. Užsukę į Zarasų jaunimo centro patalpas, pabendravo su koordinatoriais, apžiūrėjo jaunimui skirtas erdves ir džiaugėsi sužinoję, jog zarasiškiai lankėsi Elektrėnų jaunimo centre. Nuvykę į Didžiąją salą, stebėjo vandenlenčių trasą. Savo akimis mokiniai galėjo pamatyti ir garsųjį Stelmužės ąžuolą, tiek kartų girdėtą, tačiau daugelio pirmą kartą regėtą. Šalia ąžuolo galiūno stovi Viešpaties Jėzaus Kryžiaus bažnyčia. Gidas Antanas davė raktą ir pasiūlė savanoriams atrakinti bažnyčios duris. Kas atrakins, tas šiais metais ves arba ištekės. Matyt, per anksti dar mokiniams apie santuoką galvoti, nes šios užduoties atlikti nepavyko.
   Toliau maršrutas vedė į Šlyninkos vandens malūną. Malūno gaspadinė daug įdomių istorijų papasakojo, negirdėtų paslapčių atskleidė, bet ant stalo garavo smetoniški blynai iš razavų kvietinių miltų. Kai žarna žarną ryja, atrodo, jog daug blynų suvalgysi. Deja, ne visi ir tuos penkis įveikė. Spėliojome, kodėl razavi? Mokiniams atrodė, kad jie turėtų būti rožiniai, tačiau jie kepami iš vieną kartą arba ,,vienų rozų“ maltų miltų. Ir su uogiene, ir su spirgučiais, ir su namine grietine... Sotūs ir skanūs. Ir lauktuvės namo keliavo- naminė duona, miltai, manų kruopos.
   Smagu buvo aplankyti ir Onuškį, susitikti su Onuškio šv. Apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčios klebonu Algimantu Gaidukevičiumi, šv. Jokūbo kelio draugų asociacijos prezidente, Onuškio Donato Malinausko gimnazijos direktore Rima Blikertiene, kunigu, vyriausiuoju policijos kapelionu Algirdu Toliatu ir piligrimais iš Vilniaus švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčios parapijos. Smagu buvo keliauti šv. Jokūbo keliu...
   Kokia gi stovykla be aktyvių veiklų?! Be žygių, maudynių, ir be Aukštadvario Ąžuolynės parko. Ir vėl nauji įspūdžiai, adrenalinas, smagios linksmybės, mini futbolas, tinklinis, krepšinis.
   Dėkojame Elektrėnų savivaldybės administracijai už projekto finansavimą, gimnazijos direktorei Astai Dzikevičienei už suteiktas kelionių galimybes, šauniesiems vairuotojams už saugias keliones, fizinio ugdymo mokytojui Juozui Gudeliūnui už sporto rungtis, žygius, aktyvų poilsį. Mokytojai Meilutei Rašimienei linkime neblėstančios energijos, pripildytos kraštotyros atradimų, muziejaus susitikimų. Dėkojame už stovyklos organizavimą ir įamžintas akimirkas.


Jaunieji muziejininkai ir Nijolė Ustilienė