SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

„Dare to care Baltics: jaunimo grupės smurto prevencijai“

Išvyka į Molėtus
   Balandžio 1-2 dienomis NVO Moterų informacijos centras pakvietė mūsų jaunuolius ir jaunuoles dalyvauti tarptautiniame projekte „Dare to care Baltics: jaunimo grupės smurto prevencijai“ . Šio projekto dėka gimnazijoje kilo idėja skatinti pačius mokinius ir mokines dalintis žiniomis tarp savo bendraamžių tokiomis temomis kaip: pagarbus bendravimas, draugystė, priklausomybės, mūsų emocijos, kaip pasakyti „Ne“, ir pan. Natūraliai gimusi akcija „Mokinys(-ė) - Mokiniui(-ei)“ suteikė gimnazistams(-ėms) daugiau pasitikėjimo savimi, ir leido jaustis lygiaverčiais(-iomis) mokyklos bendruomenės nariais(-ėmis). Susitikimo metu Druskininkuose jaunuoliai ir jaunuolės daugiau sužinojo apie nesmurtinį bendravimą, kartu su bendraamžiais(-ėmis) kūrė kampanijas prieš smurtą santykiuose, t.p. gimnazijos mokiniai(-ės) pristatė savo kurtą filmą, skirtą žadinti sąmoningumą prieš patyčias mokyklose.
   Šiame nacionaliniame susitikime buvo siekiama prisidėti prie smurto ir smurto artimoje aplinkoje prevencijos, ugdyti jaunuolių kompetencijas skatinant nesmurtinį bendravimą.
   Nekantraudami laukiame antrojo susitikimo su jaunuoliais ir jaunuolėmis iš Estijos bei Latvijos, balandžio 19-20 dienomis Europos lyčių lygybės institute Vilniuje.


Mokytoja Asta Arbačiauskaitė - Dijokienė