SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA

PRADŽIA
MOKYKLA
ADMINISTRACIJA
PASLAUGOS
PASIEKIMAI
PEDAGOGAI
VEIKLA
KONTAKTAI
GALERIJA

Smėlio terapija - tęstiniame projekte „Iš kartos į kartą“

Išvyka į Molėtus
    Gegužės 17 dieną Semeliškių gimnazijos Beižionių daugiafunkciame skyriuje startavo iš Elektrėnų savivaldybės administracijos biudžeto remiamas tęstinis projektas „Iš kartos į kartą“. Šis projektas – tai pilietinio ir tautinio ugdymo programa, kurios pagrindinis tikslas - tenkinti mokinių pažinimo ir lavinimosi poreikius, ugdant pilietiškumą, iniciatyvumą, skatinant saviraišką ir kūrybiškumą, o svarbiausia, kad kiekvienas projekto dalyvis patirtų džiaugsmą, pajustų savo vertę. Juk ne veltui yra sakoma, kad pagarba dvasinėms vertybėms perduodama iš kartos į kartą nuo seno.
    Norėdami tuo įtikinti projekto dalyvius, bendru pedagogų pritarimu ir projekto vadovės - skyriaus vedėjos Janinos Bekešienės iniciatyva, į pagalbą pasikvietėme Meno terapijos ir socializacijos instituto VYTA meno vadovę, kuri mielai sutiko pravesti smėlio terapiją.
    Smėlio terapija primena žaidimą smėlio dėžėje. Visiems gerai žinoma, kad dėl savo fizikinių savybių smėlis - puiki priemonė kūrybinei raiškai, vidinei ramybei sukurti, padėti lengviau bendrauti tarpusavyje - kalbėjo terapijos vadovė.
    Netrukus tuo visi galėjome įsitikinti, nes kūrybinėse smėlio dirbtuvėse dalyvavo ne tik skyriaus mokiniai, mokytojai, bet ir bendruomenės nariai. Užsiėmimas vyko lietuvių k. kabinete, kur tvarkingai išdėliotose dėžutėse puikavosi įvairių spalvų smėlis, kuris daugeliui (ypač mažesniesiems) sukėlė susižavėjimą tokia plačia spalvų gausa. Kūrybinis darbas virte virė. Kai kurie dalyviai turėjo galimybę sukurti net po kelis paveikslėlius, parodydami savo kruopštumą, kantrybę. Pamažu gimė patys nuostabiausi paveikslėliai, kurie bus eksponuojami ne tik skyriuje, bet ir kitose Elektrėnų savivaldybės institucijose. Savo vaikų kūrybiškumu galės pasidžiaugti tėveliai, globos namų auklėtojai ir visi norintys. Visi likome nustebinti paprasta, nuo seno gerai žinoma, bet naujai atrasta veikla, kuri perduodama iš kartos į kartą , kaip žaidimas, tinkantis tiek mažiesiems, tiek suaugusiems.


Lietuvių k. mokytoja - Edita Valatkienė