SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

ŠIMTADIENIS-2022

Išvyka į Molėtus
   Šimtas dienų, šimtas svajonių, šimtas vilčių, šimtas dvejonių. Magiškas skaičius 100, melancholiška atsisveikinimo nuotaika lydi abiturientus, kai iki mokyklos baigimo lieka šimtas dienų.
   Saulėtą vasario 25-osios pavakarę, po kelerių pandemijos ir COVID-19 ribojimų metų, Šimtadienio šventė vyko gyvai. Ji dvelkė prabanga ir elegancija, abiturientai įkūnijo pačius tikriausius mafijos gaujos narius. Čipas Konlis yra pasakęs: “Gerai jaustis savo gyvenime, bet neišreikšti nuoširdaus AČIŪ , tai tarsi pakuoti dovaną kam nors ir niekada jos neįteikti”.
   Todėl šimtadienio šventėje netrūko sveikinimų, linkėjimų, padėkų: abiturientai nuoširdžiai dėkojo dvylika metų juos lydėjusiems mokytojams, prisiminimui įteikė kaktusus. Mokytojai padovanojo smiginio žaidimą ir linkėjo taiklumo visuose gyvenimo pasirinkimuose. Šventės dalyvius sveikino gimnazijos direktorė A. Dzikevičienė ir linkėjo prasmingų, kūrybingų, įsimintinų šimto dienų, ruošiantis egzaminams, bendraujant, įveikiant iššūkius ir sunkumus. Fizinio ugdymo mokytojas J. Gudeliūnas apžvelgė sportinius klasės laimėjimus, padėkojo už iškovotas pergales, gimnazijos vardo garsinimą. Abiturientai gimnazijai įteikė dovaną- tinklinio tinklą, kad jaunesnių klasių mokiniai tęstų tradicijas, aktyviai sportuotų, žaistų tinklinį. Pirmoji mokytoja I. Rulevičienė ir klasės vadovė N. Ustilienė padovanojo bilietus į Keistuolių teatro spektaklį ,,Riešutų duona”. Šimtadienio šventės svečius džiugino Elektrėnų meno mokyklos pučiamųjų orkestro trio – V. Malakauskaitė, R. Nastulevičius, D. Montvila. Po ilgo laiko jie vėl sugrįžo į sceną su atnaujintu repertuaru. Tradiciškai, kaip ir visi ankstesnių laidų abiturientai, dvyliktokai šimtadienio šventei dovanojo valso šokį, kurio metu į šokių aikštelę pakvietė pirmąją mokytoją bei klasės vadovę. Gaila, kad dėl ribojimų šventėje negalėjo dalyvauti tėveliai. Su išaugusiais vaikais jie nesisuko valso ritmu, tačiau siuntė nuoširdžius sveikinimus. Šimtadieniui gimnazijos abiturientai buvo paruošę ir trumpametražį vaidinimą, kuriame netrūko apgavysčių, nelegalių pinigų, sandėrių, sąskaitų suvedinėjimų. Viskas vyko tik dėl vieno lagaminėlio, kuriame saugomas itin slaptas mokyklos testamentas, perduodamas iš kartos į kartą. Būsimieji abiturientai turėjo nusipelnyti šio svarbaus palikimo ir vietos gimnazijoje. Dvyliktokai norėjo įsitikinti ar būsimieji gimnazijos šeimininkai pasiruošę šiam svarbiam žingsniui, todėl savo sėkmę jie turėjo išbandyti, mesdami kauliuką. Įteiktas gimnazijos raktas simbolizavo pergalę ir būsimą vienuoliktokų valdžią.
   O vienuoliktokai, perėmę šventės vairą, privertė abiturientus pasukti galvas, pasitelkti gebėjimus, atsakant į suktus klausimus, atliekant nuotaikingas užduotis. Po išbandymų jie įteikė pusatestačius, Šimtadienio kalendorių ir neįprastą šaržą su animaciniais herojais. VIII gimnazijos laida su būsimaisiais abiturientais pasižadėjo ateinančias 100 dienų dirbti kartu: vieni – ruošdamiesi egzaminams, o kiti- pateikdami teisingo vadovavimo įrodymus. Semeliškių gimnazijos VIII laidos abiturientai taria AČIŪ visiems, dalyvavusiems Šimtadienio šventėje. Linki pačių gražiausių 100 dienų, praleistų kartu būry draugų!


Abiturientai ir klasės vadovė Nijolė Ustilienė