SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPCIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Mokslo metų pradžios šventė Semeliškių gimnazijoje

Išvyka į Molėtus
   Saulėgrąžos gręžiasi į saulę, o žmogus- į šviesą. Mokiniams Mokslo metų pirmoji diena – kelio į mokslo šviesą pradžia. Pirmokams ji neįprasta, kupina naujų įspūdžių, abiturientams- pasiruošimo ir pasirinkimų etapo pradžia. Visiems mokiniams smagu po vasaros atostogų sutikti bendraklasius, draugus, mokytojus.
   Mokslo metų pradžios šventė prasidėjo Šv. Mišiomis Semeliškių bažnyčioje. Tradiciškai po šventų Mišių gimnazijos direktorė Irena Adomėnienė pasveikino parapijos kleboną Gintautą Jančiauską, savo tarnystės Semeliškių parapijoje pradžią skaičiuojantį taip pat nuo rugsėjo 1-osios.
   Šventė gimnazijoje tęsėsi prie 1932 m. pastato. Abiturientai su vadove Ona Bukiniene klasėje pasveikino mažuosius pirmokus ir jų mokytoją Irutę Rulevičienę, įteikė dovanėles. Skambant pirmajam rugsėjo skambučiui, abiturientai atvedė mažuosius pirmokus į aikštę.
   Šventę organizavo vienuoliktokai ir klasės vadovė Jolita Lėlienė. Organizatoriai perskaitė Elektrėnų mero Kęstučio Vaitukaičio sveikinimą.
   Semeliškių gimnazijos bendruomenę pasveikino Elektrėnų savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Jonas Grybauskas, švietimo skyriaus vyr, specialistė Giedrė Ignatavičienė, Semeliškių seniūnijos seniūnė Loreta Karalevičienė. Mokytojų kolektyvo atstovai Povilas Liperskis ir Nijolė Ustilienė padėkojo direktorei Irenai Adomėnienei už nueitą 16 metų vadovavimo mokyklai kelią, įteikė gėlių.
   L.e. direktorės pareigas pavaduotoja ugdymui Asta Dzikevičienė pasveikino su Naujaisiais mokslo metais, palinkėjo sėkmės ir pristatė klasių vadovus.
   Naujuosius Mokslo metus Semeliškių gimnazijoje ir jos skyriuose pradėjo 238 ugdytiniai. Semeliškių gimnazijos 1-ąją klasę pradėjo lankyti 11 mokinių. 14-kai abiturientų ši pradžios šventė gimnazijoje jau paskutinė, užbaigę mokslo metus, jie pasirinks naują gyvenimo kelią.
   Tad tegul gręžiasi saulėgrąžos į saulę, o ugdytiniai – į šviesą. Tegul nauji iššūkiai ir pokyčiai suburia bendruomenę ir padeda siekti geresnių rezultatų.

Nijolė Ustilienė