SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPCIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Semeliškių gimnazijos Tolerancijos diena, pakvipusi pyragais

Išvyka į Molėtus
   Kai į duris pasibeldžia rudens tamsa, o apie artėjančias metų šventes primena per anksti įsižiebiančios prekybos centrų vitrinos, laikas viską sudėlioja į savo vietas. Ieškoma rakto, kuriuo galima būtų atrakinti žmonių širdis ir pasidalinti gerumu.
   Lapkričio 16-ąją Semeliškių gimnazijoje buvo minima Tarptautinė Tolerancijos diena. Socialinė pedagogė Teresa Seržantovič pristatė informaciją, skirtą dienos minėjimui. Ji buvo paminėta su TOLERANCIJOS RAKTU. Šią idėją pasiūlė Alytaus Jotvingių gimnazija.
   Klasių vadovai su mokiniais vykdė įvairias veiklas, kūrė raktus, jais stengėsi atrakinti ir spręsti įvairias problemas. Kokių tik raktų nebuvo: ir mažų, širdies kertelėje paslėptų, ir didelių, ir iš popieriaus klijuotų, ir iš vytelių pintų, ir iš medžio kurtų, ir iš gipso lipdytų...
   Raktai pasiekė tikslą – IŠ ŠIRDIES Į ŠIRDĮ! Po pietų šios dienos veiklą papildė Semeliškių gimnazijos Mokinių tarybos organizuota „Pyragų dienos“ iniciatyva, kurią įkvėpė TV3 ir SEB banko organizuojama „Išsipildymo akcija“ . Nors akcija gimnazijoje vyko pirmą kartą, tačiau bendruomenė aktyviai prisijungė prie šios idėjos – kepė pyragus, dalijosi su kitais ir noriai aukojo. SGMT nariai aplankė ir Semeliškių seniūniją, miestelio parduotuvę ,,Darvi“.
   Surinktos lėšos buvo skirtos sunkiai sergantiems vaikams. Buvo surinkta- 158, 50 Eur. Gimnazijos bendruomenės nariui paaukotas 91 Eur. ,,Išsipildymo akcijai“ pervesta – 67,50 Eur.    Mokinių taryba dėkoja visai Semeliškių gimnazijos bendruomenei, prisidėjusiai prie šios iniciatyvos! Nuoširdžiai ačiū už pagalbą ir paskatinimą SGMT nariai taria Semeliškių gimnazijos laikinai direktoriaus pareigas einančiai pavaduotojai ugdymui Astai Dzikevičienei!
   Tegul atrakintas širdžių gerumas tęsiasi ir dovanoja toleranciją vienas kitam, tikėjimą, viltį ir meilę.

Nijolė Ustilienė