SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA

PRADŽIA
MOKYKLA
ADMINISTRACIJA
PASLAUGOS
PASIEKIMAI
PEDAGOGAI
VEIKLA
KONTAKTAI
GALERIJA

Pasaulinės psichinės sveikatos dienos minėjimas

Išvyka į Molėtus
   Spalio 10 dieną pasaulyje minima psichinės sveikatos diena. Rūpindamiesi savo fizine sveikata dažnai pamirštame pasirūpinti psichinės sveikatos gerove. O viena be kitos jos yra niekas ir viena su kita labai smarkiai susijusios.
   Psichinė sveikata – tai būklė, skatinanti optimalų fizinį, inte¬lektualinį, emocinį individo vystymąsi ir netrukdanti vystytis kitiems individams. Tai emocinis ir dvasinis atsparumas, dėl kurio įmanoma patirti džiaugsmą ir ištverti skausmą, nusivy¬limą ir liūdesį.
   Kaip ir fizinė sveikata, psichinės sveikatos būklė didžiąja dalimi priklauso nuo mūsų gyvenimo būdo. Sveikas ir vitaminų pilnas maistas, tinkamas darbo ir poilsio režimas, fizinis aktyvumas, mėgstamas laisvalaikis bei pozityvus kasdieninis nusiteikimas padeda palaikyti gerą fizinę bei psichinę sveikatą.
   Tomis aktualiomis temomis apie psichinę sveikatą, jos tausojimą bei stiprinimą spalio 12 dieną susirinkome pasikalbėti Semeliškių gimnazijoje. Šią dieną gimnazijoje buvo organizuojama popietė psichinės sveikatos dienai paminėti, kurios metu gimnazijos psichologė Aida Rakauskienė skaitė pranešimą šia tema. Susirinkę mokiniai bei mokytojai aktyviai įsitraukė į diskusiją, dalinosi savo patirtimi, nuomonėmis bei pastebėjimais. Ačiū jiems visiems.

Parengė Aida Rakauskienė