SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Semeliškių gimnazijos pradinukai dalyvavo LTOK projekte ,,Olimpinis mėnuo 2021”

Išvyka į Molėtus
   Spalio 4-29 dienomis Lietuvos tautinis olimpinis komitetas kvietė Lietuvos Respublikos pradinių klasių mokinius prisijungti prie Olimpinio mėnesio ir įgyvendinti fizinio aktyvumo ir sporto veiklas, daugiau sužinoti apie fizinį aktyvumą, sveiką gyvenseną, emocinį intelektą ir bendradarbiavimo svarbą, kartu su mokiniais įgyvendinti įdomias ir linksmas veiklas. Projekto tikslas- bendradarbiaujant su pedagogais, skatinti fizinį raštingumą, padėti pradinukams atrasti sveiką gyvenseną ir fizinį aktyvumą, kaip įtraukią, linksmą ir naudingą veiklą.
    Semeliškių gimnazijos pradinių klasių mokytojos Vaita Vitkauskaitė, Daiva šareikienė, Irutė Rulevičienė ir Janė Rusakovienė su mokiniais vykdė projekte numatytas veiklas. Mokytojos supažindino mokinių tėvelius su kiekvienos savaitė veikla, išsiuntė jiems skirtą medžiagą. Kiekvieną pirmadienį mokiniai smalsiai nagrinėjo Ąžuolo, Unos, Arnio ir Lukos plakatus. Kiekvieną dieną pradinukai linksmai mankštinosi su Lietuvos olimpiečiais – irkluotoju Dovydu Nemeravičiumi, vidutinių ir ilgųjų nuotolių bėgike, maratonininke Vaida Žusinaite ir baidarininku Ričardu Nekrošiumi. Mokiniams patiko smagi Ąžuolo mankšta.
   Spalio 11-17 dienomis stiprino ne tik fizinę, bet ir emocinę sveikatą. Mokiniai smalsiai nagrinėjo emometrą. Žiūrėjo psichologės Irmos Liubertienės video reportažus apie emocinį raštingumą, emocinę sveikatą. Gautas projekto užduotis pradinių klasių mokytojos įtraukė į įvairias veiklas, pamokų ir pertraukų laiką- stengėsi atsipalaiduoti, susidraugauti su emocijomis. Biomedicinos mokslų daktaras Artūras Sujeta suteikė mokiniams įdomių žinių apie sveiką mitybą, sveikatai palankių maisto produktų naudą. Pradinukai žiūrėjo video reportažus su vyrų golbolo rinktinės žaidėjais ir bandė atrasti, kas svarbu dirbant grupėje, kaip ieškoti problemų sprendimų. Projekto metu Semeliškių gimnazijos pradinių klasių mokiniai įgyvendino įdomias ir linksmas veiklas ir susipažino su Lietuvos sportininkais-olimpiečiais. Pradinukai suprato, kad sportas ir fizinis aktyvumas ne tik gerina sveikatingumą, ugdo fizinį raštingumą, bet ir padeda ugdyti daugelį pagrindinių žmogaus vertybių, formuoja charakterį, didina pasitikėjimą savimi ir suteikia džiaugsmą. Dėkojame Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui už projektinę veiklą, skaitmeninę medžiagą. Lauksime projekto ,,Olimpinis mėnuo 2022”!


Semeliškių gimnazijos pradinių klasių vyr. mokytoja Janė Rusakovienė