SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA

PRADŽIA
MOKYKLA
ADMINISTRACIJA
PASLAUGOS
PASIEKIMAI
PEDAGOGAI
VEIKLA
KONTAKTAI
GALERIJA

Netradicinė biologijos pamoka

Išvyka į Molėtus
   Tikriausiai ne kartą kiekvienas bandė įsivaizduoti, kas slepiasi po plona žmogaus oda. Kovo 25 d. 10 - 12 klasių mokiniai lydimi mokytojų A. Dzikevičienės, M. Rašimienės, A. Laurynaitienės lankydamiesi unikalioje „BODY WORLDS VITAL“ žmogaus kūno parodoje įminė šią mįslę.
   Parodoje jie sužinojo, kaip atrodo kiekvieno iš mūsų vidaus organai, kas nutinka, kai žmogus suserga, kaip sąveikauja kaulai, raumenys ir raiščiai mums užsiimant įvairiomis sporto šakomis bei kokią įtaką mūsų organizmui daro pasirinktas gyvenimo būdas, kaip motinos organizme iš embriono vystosi vaisius.
   Žmogaus kraujagyslių sistema yra labai sudėtinga. Jeigu į vieną liniją sujungtume visas, net smulkiausias žmogaus kraujagysles, jų ilgis siektų 96,5 tūkst. kilometrų. Jomis galima būtų kone dukart apjuosti Žemę.
   Ekskursijos dalyviai turėjo galimybę pamatyti juodus rūkaliaus plaučius, juos galėjo palyginti su šalia esančiais sveikaisiais. Tarp eksponatų buvo nesveiki inkstai, apkalkėjusios kraujagyslės ir t.t.
    Kuo daugiau žmogus žino apie savo kūną, tuo geriau gali pasirūpinti savimi bei kitais. Žmogaus kūno paroda – tai netradicinė biologijos pamoka, kurios metu gimnazistai pažino žmogaus kūno sandarą iš vidaus ir sužinojo, koks nuostabus, išskirtinis yra žmogus.

Parengė biologijos mokytoja Asta Dzikevičienė