< Semeliškių gimnazija
SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPCIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Mokytojų dienos šventė Semeliškių gimnazijoje

Išvyka į Molėtus
   Pašauktas esi būti mokytoju! Pašauktas?! Ir užsimiršta nesibaigiančios reformos, visuomenės supriešinimas, neteisybė. Lieka švytinčios mokinių akys. Lieka stebuklingas žodis ,,AČIŪ“, mokinių ištartas ir po daugelio metų. Dėl tokių akimirkų verta tapti mokytoju, stengtis įžiebti motyvacijos kibirkštį, puoselėti kūrybiškumą, ieškoti, atrasti, tobulėti.
   Abiturientams Mokytojų diena – profesijos pažinimas, savęs išbandymas. O gal esi pašauktas tapti mokytoju? Abiturientų, vienai dienai tapusių mokytojais, atsakymai nustebina. Vieni piktai rėžia: ,,Gyvenime nebūsiu mokytoju. Nesąmonė“. Kiti tyliai šypsosi ir susimąsto: ,,Man labai patiko. Gal reikėtų pabandyti?“.
   Spalio 5-osios rytą Mokytojų dienos šventė prasidėjo Semeliškių gimnazijos aktų salėje. Skambėjo poezijos posmai, dainos, aidėjo šokių ritmai. Abiturientai su klasės vadove Ona Bukiniene visiems mokytojams įsteigė nuotaikingas nominacijas, padėkojo už gyvenimo išminties ir žinių pamokas.
   Jaunieji šokėjai su vadove Vitalija Mangirdiene dovanojo šokius ir linksmą nuotaiką.
   L. e. direktoriaus pareigas pavaduotoja ugdymui Asta Dzikevičienė pasveikino mokytojus su Tarptautine mokytojų diena, palinkėjo kantrybės, sveikatos ir įteikė padėkos raštus už ilgametį, kūrybingą darbą. Už 30 metų darbo stažą buvo apdovanota lietuvių kalbos mokytoja Edita Valatkienė, už 35 metų – pradinių klasių mokytoja Janė Rusakovienė, dailės mokytoja Eglė Matonienė, kūno kultūros mokytojas Juozas Gudeliūnas.
   Renginio pabaigoje, gimnazistai dėkojo žinomos dainos žodžiais: ,,Ačiū tau už tyrą širdį. Ačiū tau už svajones.”
   4 G klasės mokiniai, iš anksto suderinę pamokų temas, mokomąją medžiagą, pravedė pamokas. Dalykų mokytojai tapo konsultantais ir talkino jauniesiems pedagogams.
   Juk niekada nežinai, koks Dievo planas. Gal esi pašauktas tapti mokytoju? Gal svajonės taps realybe? Laikas parodys...

Nijolė Ustilienė