SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

MOKYTOJŲ DIENA-2021

Išvyka į Molėtus
   MOKYTOJAS... Draugas, patarėjas, klausytojas, pagalbininkas, žinių teikėjas, globėjas, bičiulis... Šį sąrašą galima būtų tęsti. Tarptautinė mokytojų diena- puiki proga prisiminti mokytojus, padėkoti jiems už tai, kad mokinių gyvenime jie išlieka pačiais svarbiausiais žmonėmis.
   Iškilmingai, prasmingai prasidėjo Mokytojų dienos rytas Semeliškių gimnazijoje. Elektrėnų savivaldybės tarybos narys Dovydas Bliujus įteikė Lietuvos Respublikos Seimo narės Editos Rudelienės padėkas mokytojams Teresai Seržantovič, Janei Rusakovienei, Nijolei Ustilienei, Meilutei Rašimienei, Jolitai Lėlienei, Povilui Liperskiui, Tomui Bukinui, Snieguolei Klimovičienei, Aušrelei Kieliūtei, Juozui Gudeliūnui, Vaitai Vitkauskaitei, Daivai Šareikienei, Eglei Matonienei. Gimnazijos direktorė Asta Dzikevičienė kiekvienam mokytojui įteikė saldžias dovanėles, o pedagogams už ilgametį darbą švietimo srityje buvo įteiktos padėkos: pradinio ugdymo vyr. mokytojai Vaitai Vitkauskaitei už 20 metų pedagoginį darbą, fizikos mokytojai metodininkei Snieguolei Klimovičienei už 25-erių metų, istorijos vyr. mokytojai Gražinai Barzdaitienei už 30-ies metų, pradinio ugdymo mokytojai Irutei Rulevičienei už 45-erių metų pedagoginį darbą.
   Su naujais iššūkiais susidūrė ir juos įveikė Semeliškių gimnazijos abiturientai, vienai dienai tapę MOKYTOJAIS, galėję pajusti šios profesijos subtilybes, išbandymus. Galbūt šis įšokimas į naujas profesijos klumpes padės apsispręsti ir pasirinkti pedagogo kelią. Taip pat abiturientai dėkojo mokytojams už pačias įsimintiniausias akimirkas mokykloje, atminimui įteikė knygų skirtukus, gėlių žiedus, skyrė gražiausius žodžius.
   Semeliškių gimnazijos mokytojai buvo apdovanoti ir Elektrėnų kultūros centre vykusiame Tarptautinės mokytojų dienos renginyje, apie kurį informavo ir Elektrėnų savivaldybės tarybos ir mero sekretoriatas:
   ,,Spalio 5 d. Elektrėnų kultūros centro salėje paminėta Tarptautinė mokytojų diena. Į šventę susirinkusius mokytojus ir švietimo įstaigų vadovus pasveikino Seimo nariai Silva Lengvinienė, Edita Rudelienė, Kęstutis Vilkauskas, meras Kęstutis Vaitukaitis, mero pavaduotojas Raimondas Ivaškevičius, administracijos direktorius Gediminas Ratkevičius, administracijos direktoriaus pavaduotoja Inga Kartenienė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Džeraldas Dagys.
   Jau antri metai, kai pagal patvirtintus Elektrėnų savivaldybės mokytojų skatinimo ir apdovanojimo nuostatus profesinės šventės proga apdovanojami mokytojai už reikšmingiausius pastarųjų 3 mokslo metų nuopelnus profesinėje veikloje, mokinių pasiekimus ir pažangą, darbus švietimo srityje, visuomenės demokratinės kultūros, bendražmogiškųjų ir pilietinių vertybių ugdymą. Elektrėnų savivaldybės mokytojų skatinimo ir apdovanojimo komisija svarstė mokyklų vadovų pateiktas rekomendacijas skatinti ir apdovanoti mokytojus, atrinko kandidatus ir pateikė siūlymus Elektrėnų savivaldybės administracijos direktoriui dėl apdovanojimo ir piniginės skatinimo dovanos skyrimo, jos vertės.
   Tarptautinės mokytojų dienos proga apdovanoti Elektrėnų savivaldybės mero padėkomis ir paskatinti piniginėmis dovanomis šie Elektrėnų savivaldybės švietimo įstaigų mokytojai: už aktyvų, nuoširdų ir veiksmingą pedagoginį darbą bei profesinės veiklos pasiekimus mokykloje ir savivaldybėje- Semeliškių gimnazijos fizinio ugdymo vyresnysis mokytojas Juozas Gudeliūnas, Semeliškių gimnazijos užsienio kalbos (vokiečių) mokytojas metodininkas Povilas Liperskis; už aktyvų, nuoširdų ir veiksmingą pedagoginį darbą bei profesinės veiklos pasiekimus mokykloje- Semeliškių gimnazijos pradinio ugdymo vyresnioji mokytoja, užsienio kalbos (anglų) vyresnioji mokytoja Daiva Šareikienė, Semeliškių gimnazijos pradinio ugdymo vyresnioji mokytoja Vaita Vitkauskaitė.
   Renginį vainikavo „Knygos teatro“ spektaklis „Prabangos“. (plg. Tarybos ir mero sekretoriatas).
   Spalio 5-osios vakarą, Semeliškių šv. Lauryno bažnyčioje už šviesios atminties, į amžinybę išėjusius mokytojus šv. Mišių auką aukojo parapijos klebonas Gediminas Mieldažis.
   Neįprasta, jautri, nuoširdi Tarptautinė mokytojų diena


Nijolė Ustilienė