SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Integruota pamoka Maironio lietuvių literatūros muziejuje

Išvyka į Molėtus
   Gegužės 27 d. Semeliškių gimnazijos devintokai turėjo integruotą pamoką netradicinėje erdvėje – Maironio lietuvių literatūros muziejuje, kur „Poezijos pavasario“ laureatu buvo nominuojamas poetas, dramaturgas ir literatūros kritikas Liudvikas Jakimavičius už eilėraščių rinkinį „Paliktos paletės“ (Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, 2021). „Mano poezija ir gyvenimas yra susisiekiantys indai.“ – referuoja savo šeštosios knygos viršelyje autorius.
   Devintokams jau buvo pažįstama Maironio namų aplinka, kur vyko renginys, nes šiais metais jie dalyvavo muziejaus edukacijoje. Renginio metu mokiniai stebėdami skaitančiuosius poeziją ar sveikinančiuosius Maironio premijos laureatą L. Jakimavičių susipažino su Lietuvos poetais, žymiais žmonėmis. Atidžiai, susikaupę klausydamiesi pajuto poezijos dvasią, užčiuopė literatūros ir kultūros pulsą, išgirdo, ką „kalba“ eilėraščiai. Nuoširdus ačiū Nacionalinio Kauno dramos teatro generaliniam direktoriui Egidijui Stancikui, padovanojusiam gimnazistams Stasio Santvaro knygą „Atidari langai“. Dovana labai nudžiugino ir įkvėpė aktyviau pasinerti į knygų pasaulį. Ir ne tik skaityti, bet ir patiems kurti.
   Grįždami devintokai aistringai dalijosi įspūdžiais, įžvalgomis, aptarinėjo patį renginį, poetus. Mokiniai pagilino socialines ir emocines, pažinimo, kūrybiškumo, komunikavimo, kultūrines, literatūrines kompetencijas, praplėtė akiratį, paaugo kaip asmenybės. Namo parsivežė J. Jakimavičiaus knygų su autoriaus autografu, veikusiame knygynėlyje įsigijo ir kitų knygų.


Kristina Bačiulienė