SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Išvyka į Keistuolių teatrą

Išvyka į Molėtus
   Gegužės 18 d. Semeliškių gimnazijos 12 (IV G) klasės mokiniai su klasės vadove N. Ustiliene, pirmąja mokytoja I. Rulevičiene, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja J. Lėliene vyko į Vilnių, Keistuolių teatro spektaklį ,,Riešutų duona“.
   Spektaklis žiūrovus perkėlė į praeito amžiaus vidurį, papasakojo paauglių meilės istoriją, kupiną dviejų šeimų nesutarimų. S. Šaltenio apysaka ,,Riešutų duona“ vaizduoja paauglio perėjimą į suaugusiųjų pasaulį. Abiturientams tai tarsi perėjimas iš mokyklos suolo į naują, iššūkių kupiną savarankiško gyvenimo kelią. Režisieriaus A. Giniočio dramatiška, ironiška, šiek tiek liūdnoka Andriaus Šato ir Liukos Kaminskaitės jausmų istorija jauniems žmonėms atvėrė atsisveikinimą su nerūpestinga vaikyste, su riešutų duona. Su nerūpestingu laikotarpiu atsisveikina ir IV G klasės mokiniai. Jų laukia egzaminų įkarštis, ateities pasirinkimų galimybės.
   Išvyka į Keistuolių teatrą suteikė progą mėgautis ribotomis buvimo kartu akimirkomis, prisiminti S. Šaltenio kūrinį ,,Riešutų duona“, patirti pažinimo džiaugsmą. Juk liko tiek nedaug ir jaunuoliai skrydžiui išskleis sparnus.


Nijolė Ustilienė