SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Integruota edukacinė pamoka Kaune

Išvyka į Molėtus
   Rugsėjo 22 d. gimnazijos devintokai, lydimi klasės vadovo Povilo Liperskio, buvo edukacinėje išvykoje Kaune. Mokiniai apžiūrėjo Kauno pilį, gėrėjosi Šv. Jurgio Kankinio bažnyčios bei Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos architektūra, pasivaikščiojo Kauno rotušės aikštėje ir senamiestyje, Maironio lietuvių literatūros muziejuje išklausė edukacinę programą „Išmanyk Maironį!“.
   Edukacinėje pamokoje muziejaus gidė, aprodydama visus aštuonis Maironio buto kambarius, papasakojo apie kunigo, poeto gyvenimo būdą, buitį, papročius, santykį su Kauno kunigų seminarijos, kurioje profesoriavo, studentais, tuometine Lietuvos šviesuomene, atskleidė įdomių faktų ir detalių. Pasiskirstę komandomis mokiniai žaidė edukacinius žaidimus, edukacinėje klasėje atsakinėjo į viktorinos klausimus.
   Devintokai pagilino ir praplėtė žinias apie klasiko Maironio gyvenimą ir kūrybą, pajuto poeto laikmečio dvasią, domėjosi kultūros ir architektūros objektais, gilų įspūdį paliko muziejaus rūsiai. Išvyka buvo įdomi ir turininga.


Mokytoja Kristina Bačiulienė