SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Gimnazijos devintokai – Birutės Jonuškaitės kūrybos vakare Birštone

Išvyka į Molėtus
   Balandžio 5 d. Elektrėnų sav. Semeliškių gimnazijos devintokai dalyvavo Birštono kurhauze Birštono viešosios bibliotekos organizuojamame rašytojos, poetės ir vertėjos Birutės Jonuškaitės kūrybos vakare, kuriame dainomis džiugino charizmatiškasis dainų autorius ir atlikėjas Vygantas Kazlauskas, pirmą kartą atliko savo paties nuostabiai sukurtą, širdį graudinančią dainą „Suvynioki mane“ B. Jonuškaitės žodžiais.
   Be galo šiltame, atvirame ir nuoširdžiame vakare moksleiviai turėjo progos susipažinti su nepakartojama B. Jonuškaitės asmenybe, jos kūryba ir gyvenimo vingiais, V. Kazlausko kūrybos filosofija, pamąstyti apie tai, kas iš tiesų yra gyvenimas, kiek kasdienybėje mistikos, kokios yra laukinės prigimties neišsižadėjusios moterys, kurių paveikslus kuria B. Jonuškaitė, koks meilės apibrėžimas, kurio poezijoje ir romanuose ieško kūrėja. Rašytoja kalbėjo ir apie prototipų paieškos problemas, fantaziją ir išmonę kuriant, pristatė savo romanus „Maestro“, „Maranta“, interviu ir straipsnių knygą „Laikas ir likimai“. B. Jonuškaitė dalijosi mintimis apie karą, karą Ukrainoje, laisvę ir nepriklausomybę, skaitė ištraukas iš „Maestro“ ta tema, o vakarą pabaigė giliu, jaudinančiu savo eilėraščiu:
   Moksleiviams susitikimas su kūrėjais paliko neišdildomus įspūdžius. Jie praplėtė žinias, pagilino socialinę, kultūrinę, literatūrinę ir kt. kompetencijas, susidomėjo B. Jonuškaitės kūryba, įsigijo „Maestro“, pasiėmė autorės knygų iš bibliotekos.


Kristina Bačiulienė