SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA

PRADŽIA
MOKYKLA
ADMINISTRACIJA
PASLAUGOS
PASIEKIMAI
PEDAGOGAI
VEIKLA
KONTAKTAI
GALERIJA

„IKI SŪRUMO SALDI DIENA DRUSKININKUOSE“

Išvyka į Molėtus
   Vykdydami Elektrėnų savivaldybės Gabių vaikų ir jaunimo ugdymo rėmino programos projektą „PAMATYK, PAJAUSK IR PAŽINK“ , siekdami labai geros mokinių motyvacijos, gero mokinių lankomumo, gegužės 18 d. Semeliškių gimnazijos gimnazistai kartu su projekto vadovėmis: direktoriaus pavaduotoja ugdymui A. Dzikevičiene, matematikos mokytoja O. Bukiniene ir chemijos mokytoja M. Rašimiene, vyko į edukacinę pamoką Druskininkuose.
   Atokiau nuo Druskininkų centro, savo sodyboje, įsikūrusioje ant Ratnyčios kranto, visus dalyvius pasitiko menininkas Tauras Česnulevičius su žmona Aušra. Aušra supažindino su Druskininkų miesto istorija, papasakojo apie kurorto pavadinimo atsiradimą. O pavadinimo kilmė susijusi su druska! Miesto centre yra Druskonio ežeras, kuriame randamas nemažas kiekis druskos. Vėliau grupės dalyviai buvo pakviesti į druskos studiją, kur gavo iš druskos, miltų ir vandens paruoštus tešlos kamuoliukus. Visi pasitelkė fantaziją: minkė, formavo, lipdė, kūrė savo darbo stebuklus- druskinukus. Kol nulipdyti darbeliai džiūvo krosnyje, šeimininkai pakvietė išbandyti kitas veiklas: apžiūrėti druskos skulptūrų ekspoziciją, pasivažinėti Tauro sukonstruotu elektromobiliu, dalyvauti viktorinoje.
   Bet tikruoju kūrėju tampi, kai į skulptoriaus kūrybines dirbtuves patenki! Gavę po druskos luitą, atradę savyje skulptoriaus talentą, naujieji kūrėjai kaltukais skobė sūrius suvenyrus, kuriuos kaip prisiminimą parsivežė į namus. MenininkoTauro padedami, kūrė bendrą, iki sūrumo saldų darbą, kurį taip pat parvežė į Semeliškių gimnaziją. Edukacinės pamokos pabaigoje buvo surengta sūriųjų kūrinių paroda ,,Labai daug druskos + mūsų fantazija + improvizacija = gera nuotaika“.
   Aplankę miesto centrą, pasigrožėję šokančiu fontanu, paragavę natūralaus mineralinio vandens, visi turiningai praleido laiką K. Dineikos sveikatingumo parke. Tokia buvo Semeliškių gimnazijos bendruomenės iki sūrumo saldi diena Druskininkuose. Tai nuostabus būdas pamatyti, pažinti, širdimi pajusti mūsų gimtąją šalį, iš naujo atrasti Druskininkus! Tai nuostabus būdas, iškeitus mokyklos suolą, įdomiai praleisti laiką!


Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Asta Dzikevičienė