SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA

PRADŽIA
MOKYKLA
ADMINISTRACIJA
PASLAUGOS
PASIEKIMAI
PEDAGOGAI
VEIKLA
KONTAKTAI
GALERIJA

Paroda "Derliaus kraitė" Semeliškių gimnazijoje

Išvyka į Molėtus
   Saulėtą rugsėjo 23-iosios rytą, nešini rudens gėrybių krepšiais, gėlių puokštėmis, Semeliškių gimnazijos pedagogai ir mokiniai ruošėsi tradicinei parodai "Derliaus kraitė“. Šią parodą kasmet organizuoja būrelio "Jaunieji gamtos mylėtojai" nariai, vadovaujami biologijos mokytojos A. Dzikevičienės.
   Šiemet ji buvo kitokia. 1-12 klasių mokiniai, jų vadovai, vidiniame gimnazijos kiemelyje kūrė kompozicijas iš įvairių rudens gėrybių: obuolių, kriaušių, morkų, burokų, svogūnų, kopūstų.
    Pertraukų metu buvo sukurta dvylika gražių, spalvingų, išradingų kompozicijų. Pirmokai, vadovaujami J. Rusakovienės sukūrė žaismingą "Drugelį", antrokai su klasės vadove I. Rulevičiene geltoną saulės gėlę"-Saulėgrąžą". Trečios klasės mokiniai ir mokytoja V. Vitkauskaitė iš obuolių dėliojo raudonskruostį "Obuolį", ketvirtokai ir klasės vadovė D. Šareikienė - rudens gėrybių "Žmogeliuką", penktokai ir klasės vadovas P. Liperskis – "Grybą", šeštokai ir N. Ustilienė - "Medį" su keturiais metų laikais. Septintos klasės mokiniai su klasės vadove S. Klimovičiene sukūrė "Boružę" septyntaškę, aštuntos klasės mokiniai mokėsi atpažinti įvairių rūšių grūdus ir su klasės vadove J. Lėliene bei mama L. Marcinkevičiene kūrė grūdų "Saulę". Devintokai, vadovaujami A. Dzikevičienės, sudėjo parodos pavadinimą "Derliaus kraitė", dešimtokai su klasės vadove G. Arlauskiene - "Morką", vienuoliktokai su A. Laurynaitiene- obuolių "Gėlę" ir dvyliktokai su klasės vadove E. Matoniene - margaspalvį "Klevo lapą".
   Iki pat savaitgalio mokinių darbais grožėjosi Semeliškių gimnazijos, Pastrėvio skyriaus mokiniai, Daugirdiškių skyriaus vaikai. Semeliškių vaikų darželio vaikučiai, mokinių tėveliai ir miestelio gyventojai.
   Parodos dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais ir saldžiosiomis dovanomis, už kurias dėkojame nuolatiniam rėmėjui, UAB "Elektros pasaulis" direktoriui V. Dzikevičiui.
   Dėkojame visiems dalyviams: mokiniams, jų tėveliams, klasių vadovams, gimnazijos bendruomenei už išradingumą, kūrybiškumą, nuoširdumą ir idėjas. Dėkojame ūkininkų L. ir S. Marcinkevičių šeimai, atvežusiai įvairių rūšių grūdų.

Parengė biologijos mokytoja A. Dzikevičienė