SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Aplinkos tvarkymo akcija Semeliškių gimnazijoje

Išvyka į Molėtus
   Visiems žinomas posakis ,,Balandis – švaros mėnuo“ kviečia tęsti kasmetinę aplinkos tvarkymo tradiciją, kviečia atsigręžti į aplinkosaugos problemas, kviečia gražinti ir puoselėti savo aplinką. Semeliškių seniūnė L.Karalevičienė ragino visas Semeliškių seniūnijos teritorijoje veikiančias įstaigas, organizacijas ir gyventojus dalyvauti pavasario aplinkos tvarkymo akcijoje.
   Nuotolinis ugdymas, nustatyti reikalavimai diktuoja kitokias socialinės-pilietinės veiklos sąlygas ir ugdo mokinių savarankiškumą, atsakomybę. Semeliškių gimnazijos direktorė A.Dzikevičienė biologijos pamokų metu, įvairių ekologinių projektų metu pastebėjo, kad per pastarąjį dešimtmetį pasikeitė mokinių branda, požiūris, kultūra. Vis daugiau jaunuolių domisi ekologija, ieško būdų kaip kurti ir keisti supančią aplinką. Mokiniai naudoja individualų socialinės-pilietinės veiklos planą, patys yra atsakingi už savo socialinės-pilietinės veiklos įrodymus, todėl domisi savanorystės veikla, pilietinėmis iniciatyvomis, kultūrinėmis programomis, vykdomais projektais, domisi aplinkos tvarkymo akcijomis ir jose dalyvauja.
   Semeliškių gimnazijos bendruomenė balandžio 16 d. vykdė įvairias aplinkos tvarkymo veiklas: papuošė gimnazijos aplinką, gėlyną pavasario gėlių žiedais, tvarkė J.Basanavičiaus gatvės atkarpą. 5-11 klasių mokiniai švarino savo gyvenamojoje aplinkoje esančias teritorijas: vieni tvarkė daugiabučių, gatvių, kiemų erdves, aikšteles, kiti rinko ir rūšiavo plastiką, stiklą, popierių, išmėtytą vandens telkinių pakrantėse, pakelėse, miškų laukymėse, gyvenviečių, kaimų teritorijose. Nuveiktus darbus mokiniai užfiksavo nuotraukose, kai kurias jų pažymėjo prierašu ,,Prieš“ ir ,,Po“ bei siuntė klasių vadovams.
   ,,Švaresnė aplinka, tyresnis oras, sveikesnis ir prasmingesnis gyvenimas!“Telydi šis šūkis kiekvieną iš mūsų ir skatina mažiau vartoti, atsakingiau rūšiuoti bei apie ateitį galvoti. Juk ateitis mūsų rankose...


Nijolė Ustilienė