SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA

PRADŽIA
MOKYKLA
ADMINISTRACIJA
PASLAUGOS
PASIEKIMAI
PEDAGOGAI
VEIKLA
KONTAKTAI
GALERIJA

Dailės terapija

Išvyka į Molėtus
   Balandžio trečią ir ketvirtą savaitę Semeliškių gimnazijos pirmų – penktų klasių mokiniai dailės ir laisvų pamokų metu susipažino su dailės terapija. Integruotas dailės pamokas jiems suorganizavo gimnazijos psichologė Aida Rakauskienė bei klasių auklėtojos.
   Dailės terapija – viena iš meno terapijos krypčių, apimanti dailės ir psichologijos žinias. Tai būdas reikšti savo mintis, jausmus ir potyrius piešiant, tapant, lipdant ar naudojant kitas meninės raiškos priemones.
   Dailės terapija efektyvi vaikams, turintiems žemą savivertę, esant emocinio vystymosi sunkumams, impulsyvumui, agresijai, įvairioms baimėms, stresinėms būsenoms, depresijai, taip pat komplikuotiems santykiams su aplinkiniais bei artimiausiais žmonėmis. Dailės terapijos užsiėmimai taip pat efektyvūs esant adaptacijos sunkumams, padeda mokiniams, patiriantiems mokymosi sunkumų.
   Iš tiesų, dailės terapija tinka visiems, ypač vaikams, nes vaikai dar nėra pilnai išvystę savo komunikavimo įgūdžių ir išreikšti savo mintis, išlieti jausmus jiems yra pakankamai sunku. Todėl šiuo atveju labai gelbsti piešimas, kūryba.
   Šių pamokų metu mokiniams ne tik buvo papasakota, kas yra dailės terapija, kuo ji gali padėti, bet ir suteikta galimybė patiems išmėginti keletą terapijos metodų. Mokiniai piešė užsimerkę, kūrė piešinį „ Kas aš esu? “, piešė medžius, pristatinėjo savo piešinius draugams, taip pat aptarinėjo draugų piešinius, diskutavo.

Parengė psichologė Aida Rakauskienė