SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPCIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJOS ARCHYVAS
Neįgaliems

„Vasaros akademijos“ stovykloje

   Šią vasarą, liepos mėnesį, dalyvavau Lietuvos rašytojų sąjungos kūrybinėje stovykloje „Vasaros akademija“ Anykščiuose, Nykščio namuose, kurios sumanytoja yra LRS pirmininkė, rašytoja, vertėja Birutė Jonuškaitė. Jonuškaitė.

Paskutinio skambučio šventė

   Birželio 27 d. gimnazijoje nuaidėjo paskutinio skambučio šventė, kurią organizavo 9 klasės mokiniai.

ŠAUNIAUSIŲJŲ APDOVANOJIMO ŠVENTĖ-2022

   Baigiasi mokslo metai, artėja atostogos, gera ištarti padėkos žodžius mokytojams ir mokiniams, šiais metais dalyvavusiems olimpiadose, konkursuose, akcijose.

Pastrėvio mažųjų ugdytinių išvyka į žirgyną

   Birželio 15 d. Pastrėvio grupės priešmokyklinukai ir vyresnieji ikimokyklinukai keliavo į Trakų rajone esantį žirgyną ,,Laimos žirgai“. Dalyvavo edukacijoje ,,Pažink žirgą“, susipažino su skirtingų veislių žirgais, poniais, asilu. Mažiesiems išvykos dalyviams labai patiko juos šukuoti, vaišinti morkomis, patiko smagiai jodinėti ant ponio.

KUNIGAIKŠČIŲ MEDŽIOKLĖS TAKAIS

   Birštono regioninis parkas – tai ne tik be galo graži gamta, sveikatai naudingi mineraliniai vandenys, bet ir kunigaikščių laikus menanti istorija. Pakeliauti kunigaikščių medžioklės takais Birštono dvaro teritorijoje 2022-06-13 dieną išvyko gimnazijos septintokai su auklėtoja ir istorijos bei geografijos mokytojomis.

SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOS MOKINIŲ ŠOKIS, SKIRTAS GIMNAZIJOS 90-MEČIUI IR
TARPTAUTINEI VAIKŲ GYNIMO DIENAI PAMINĖTI

   ,,Mes kartu lyg dina-dinamitas!“ - tokie žodžiai skamba MATAU TAVE iniciatyvos šokyje ,,Dinamitas“. Šį šokį kovo - gegužės mėnesiais mokinosi šokti Semeliškių gimnazijos mokiniai. Birželio 1 – ąją – Tarptautinę vaikų gynimo dieną - 1 – 7 klasių mokiniai susirinko lauke visi kartu sušokti jau pamiltą ir daug teigiamų emocijų bei bendrumo jausmą leidusį patirti šokį.

Pranešimas 9-12 kl. mokinių tėvams

   Elektronikos inžinerija - viena paklausiausių ir perspektyviausių specialybių šiuo metu Lietuvoje - kasmet didėjantis atlyginimas (1000-2400 EUR po mokesčių pradedant darbus po studijų), dideli plėtros planais (vien Kaune - 5 didžiausios kompanijos per ateinančius 5 metus planuoja samdyti ~2000 elektronikos inžinierių). Geros karjeros perspektyvos augančiose tarptautinėse, bet Lietuvoje veikiančiose kompanijos - rimta paskata moksleivių karjerai Lietuvoje.

KLIMATO MUZIEJUS

   Esame paskutinė karta, kuri dar gali kažką pakeisti. Tik sąmoningai besielgianti žmonija galės toliau laimingai gyventi. Kodėl taip yra? Ką galime ir turime daryti? Į šiuos klausimus 33 gimnazijos 6-10 klasių mokiniai ieškojo atsakymų integruotoje gamtos ir žmogaus, biologijos ir geografijos veikloje 2022-06-02 dieną į Trakus atvykusiame mobiliame Klimato muziejuje.

Tarptautinė vaikų gynimo diena Pastrėvio skyriuje

   Birželio 1-ąją, Tarptautinę vaikų gynimo dieną, Semeliškių gimnazijos Pastrėvio skyrius organizavo šventę ,,Vaikystės šalyje“ ir sporto dieną ,,Augu sveikas ir stiprus“. Šventėje dalyvavo ir Semeliškių gimnazijos priešmokyklinukai.

Susitikimas su knygų iliustratoriumi Gintaru Jociumi Pastrėvio skyriuje

   Gegužės 31-ąją dieną į Semeliškių gimnazijos Pastrėvio skyriaus salę sugužėjo ir mažieji ugdytiniai su mokytoja Viktorija Juknevičiene, padėjėja Jolita Apanavičiene, ir pradinukai su mokytoja Dale Rakauskiene, ir Semeliškių gimnazijos priešmokyklinukai su mokytoja Gerda Kasparavičiene.

Integruota pamoka Maironio lietuvių literatūros muziejuje

   Gegužės 27 d. Semeliškių gimnazijos devintokai turėjo integruotą pamoką netradicinėje erdvėje – Maironio lietuvių literatūros muziejuje, kur „Poezijos pavasario“ laureatu buvo nominuojamas poetas, dramaturgas ir literatūros kritikas Liudvikas Jakimavičius už eilėraščių rinkinį „Paliktos paletės“ (Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, 2021). „Mano poezija ir gyvenimas yra susisiekiantys indai.“ – referuoja savo šeštosios knygos viršelyje autorius.

Paskutinio skambučio šventė Semeliškių gimnazijoje

   Gegužės 26-ąją dieną Semeliškių III gimnazinės klasės mokiniai pakvietė visus į III laidos abiturientų tradicinę Paskutinio skambučio šventę. Skambant paskutiniam gimnazijos varpeliui į simboliškomis šachmatų figūromis papuoštą aktų salę abiturientus ir jų auklėtoją Nijolę Ustilienę atvedė mažieji pirmokėliai (vadovė V. Vitkauskaitė).

Elektronikų egzaminas

   Gegužės 19 d. pirmą kartą Lietuvoje vyko Nacionalinis elektronikų egzaminas, kurį organizavo Kauno technikos kolegija. Jame dalyvavo Semeliškių gimnazijos devintos ir dvyliktos klasės mokiniai. Egzamino klausimai buvo įdomūs, linksmi, skirti smalsiems, kūrybingiems, būsimiems elektronikos inžinieriams.

Išvyka į Keistuolių teatrą

   Gegužės 18 d. Semeliškių gimnazijos 12 (IV G) klasės mokiniai su klasės vadove N. Ustiliene, pirmąja mokytoja I. Rulevičiene, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja J. Lėliene vyko į Vilnių, Keistuolių teatro spektaklį ,,Riešutų duona“.

SUTVIRTINAMŲJŲ DIENA

   15 mokinių, besiruošiančių Sutvirtinimo sakramentui, gegužės 14 d. dalyvavo Sutvirtinamųjų dienoje ,,Jūs-pasaulio šviesa“. Lietingą ir vėjuotą rytmetį visi dalyviai atvyko į Guronis, kardinolo Vincento Sladkevičiaus tėviškę. Iš Guronių jaunimas keliavo į Kaišiadoris, kur piligrimų laukė Kaišiadorių vyskupijos vyskupas Jonas Ivanauskas.

Projektas „Dare to Care Baltics“

   Dalinamės akimirkomis iš renginio vykusio Europos lyčių lygybės institute balandžio 19 - 20 dienomis Vilniuje. Dalyvavome projekte „Dare to Care Baltics“, kuris skirtas Baltijos jūros valstybių tarybos prioritetinei sričiai „Patikimas ir saugus regionas“, kur daugiausia dėmesio skiriama smurto prevencijai tarp paauglių. Šio projekto veiklomis siekiama stiprinti Baltijos šalių jaunimo atsparumą, didinti informuotumą apie sveikus jaunų žmonių santykius, patyčių, smurto dėl lyties ir prekybos žmonėmis klausimus. Susitikime dalyvavo su jaunimu dirbantys specialistai - socialiniai darbuotojai, mokytojai, neformaliojo ugdymo specialistai, kuriems rūpi jaunimo problemos ir iššūkiai.

Gimnazijos „Lauko klasėje“ – vabzdžių viešbutis

   Viešbučiuose gali įsikurti ne tik žmonės, bet ir vabzdžiai arba vabalai. Gimnazijos „Lauko klasėje“ atidarytas penkių žvaigždučių viešbutukas zvimbiantiems, dūzgiantiems ir ropojantiems vabzdžiams. Tikimės, kad jame prieglobstį suras įvairiausi vabalėliai: boružės, auksaakės, kamanės, vapsvos, drugeliai, vorai, šimtakojai ir kiti.

Jaunimo festivalis VIBELIFT 2022

   Semeliškių gimnazijos 9-11 klasių mokiniai 2022-05-13 dieną dalyvavo SMK organizuotame didžiausiame Lietuvoje jaunimo festivalyje „VIBELIFT 2022“ ASG Arenoje Vilniuje. Šių metų festivalio šūkis „Būk daugiau!“ Ką šiandieniniam jaunuoliui reiškia „būti”, kai gyvenimas tampa apsuptas daugybės pasirinkimų, iššūkių ir informacinio triukšmo? Kaip tokią visko gausą paversti tuo, kas naudinga ir kurti prasmę? „Būk daugiau!“ – šūkis, skirtas kiekvienam paaugliui, kuris šiandieniniame skubančiame pasaulyje ieško atsakymo į klausimą - kuo būti?

Renginys „Ateities architektūra: robotai Marse”

   Balandžio 28 d. gimnazijoje lankėsi VšĮ Robotikos studijos robotikos mokytojas Andrius Urbonas. Vyko renginys ,,Ateities architektūra: robotai Marse“ . Pirmieji su technologijomis susipažino ir programavimo pradmenis išbandė gimnazijos mažieji-1-2 kl., 3- 4 kl. mokiniai.

Virtuali pamoka Lietuvių kalbos dienoms paminėti

   Gegužės 5 d. gimnazijos 8–12 kl. moksleiviams vyko virtuali pamoka „Kaip rašyti samprotavimo rašinį?“, kurią vedė humanitarinių mokslų daktaras, mokytojas ekspertas Mindaugas Grigaitis, skirta Lietuvių kalbos dienoms paminėti.

MPrevencinis spektaklis „Dulkėti veidrodžiai“

   Gegužės 4 d. gimnazijos 9–12 klasių mokiniai žiūrėjo dramaturgo ir atlikėjo Raimondo Kleizio pjesę „Dulkėti veidrodžiai“. Aktorių į mokyklą pakvietė geografijos mokytoja Aušrelė Kieliūtė.

AKCIJA „DAROM 2022“

   Balandžio 29 d. Semeliškių gimnazijos 5-8 klasių ir I-IV gimnazijos klasių mokiniai kartu su klasių vadovais, mokytojais, administracija vykdė akciją „DAROM 2022“.

Kas vyksta šiame paveiksle?

   Kovo 28 dieną 7 klasės mokiniai dalyvavo MO muziejaus edukaciniame renginyje „Kas vyksta šiame paveiksle?“. ,,Pažvelk, o tada pažvelk dar kartą“, – sako Philipas Yenawine’as, vizualinio mąstymo strategijos pradininkas.

Velykų medis

   5-12 klasių mokiniai technologijų pamokų metu vykdė 3 mėnesius vykusį projektą “Velykų medis”. Mokiniai naudojo tuščiavidurius, išpūstus kiaušinius, juos dekoravo popierinėmis servetėlėmis, lakavo. Buvo paruošta 300 įvairiaspalvių margučių.

Energetikų diena Elektrėnų profesinio mokymo centre

   Balandžio 28 d, Elektrėnų profesinio mokymo centras pakvietė Elektrėnų savivaldybės gimnazijas paminėti Lietuvos energetikų dieną. Energetikų diena minima balandžio 17 dieną. Ši data pasirinkta neatsitiktinai – 1892-ųjų balandžio 17 d. Rietave, Bogdano Oginskio dvare, pirmąkart Lietuvos istorijoje pagaminta elektra ir elektros lempomis apšviesti dvaro rūmai, bažnyčia ir Rietavo miestas.

Integruota tarpdalykinė pamoka netradicinėse edrvėse

   Balandžio 15 d. gimnazijos 8–9 ir 10–11 kl. mokiniai dalyvavo integruotuoje tarpdalykinėje pamokoje „Gyventi – reiškia auginti save ir kitus“ netradicinėje erdvėje – kardinolo Vincento Sladkevičiaus gimtinėje, Guronyse, skirtoje monsinjoro Kazimiero Vasiliausko metams ir Lietuvių kalbos dienoms paminėti. 2022 m. balandžio 9 d. sukanka 100 metų, kai gimė politinis kalinys ir tremtinys, pirmasis atkurtos Vilniaus arkikatedros bazilikos klebonas, žinomas visuomenės veikėjas monsinjoras Kazimieras Vasiliauskas. Monsinjoro „asmenybė liudija žmogaus dorovinį ir moralinį atsparumą, tvirtą pasaulėžiūrą, tarnystę šaliai ir jos žmonėms“ – nutarime pabrėžia Lietuvos Respublikos Seimas.

„Dare to care Baltics: jaunimo grupės smurto prevencijai“

   Balandžio 1-2 dienomis NVO Moterų informacijos centras pakvietė mūsų jaunuolius ir jaunuoles dalyvauti tarptautiniame projekte „Dare to care Baltics: jaunimo grupės smurto prevencijai“ . Šio projekto dėka gimnazijoje kilo idėja skatinti pačius mokinius ir mokines dalintis žiniomis tarp savo bendraamžių tokiomis temomis kaip: pagarbus bendravimas, draugystė, priklausomybės, mūsų emocijos, kaip pasakyti „Ne“, ir pan. Natūraliai gimusi akcija „Mokinys(-ė) - Mokiniui(-ei)“ suteikė gimnazistams(-ėms) daugiau pasitikėjimo savimi, ir leido jaustis lygiaverčiais(-iomis) mokyklos bendruomenės nariais(-ėmis). Susitikimo metu Druskininkuose jaunuoliai ir jaunuolės daugiau sužinojo apie nesmurtinį bendravimą, kartu su bendraamžiais(-ėmis) kūrė kampanijas prieš smurtą santykiuose, t.p. gimnazijos mokiniai(-ės) pristatė savo kurtą filmą, skirtą žadinti sąmoningumą prieš patyčias mokyklose.

Verbų rišimo popietė Pastrėvio skyriuje

   Verbos švenčiamos paskutinį sekmadienį prieš Velykas, šiemet jas švenčiame balandžio 10-ąją. Nuo Verbų sekmadienio prasideda Didžioji savaitė. Balandžio 8 dienos popietę Pastrėvio skyriaus pradinukai ruošėsi Verbų sekmadieniui ir su mokytoja Dale Rakauskiene rišo verbas.

Protų mūšis, skirtas Lietuvių kalbos dienoms

   Kovo 25 d. gimnazijoje tarp penktos ir šeštos klasės mokinių vyko protų mūšis, skirtas Lietuvių kalbos dienoms. Mokiniai varžėsi pasiskirtę į keturias komandas ir entuziastingai atsakinėjo į klausimus, sprendė kryžiažodį.

Gimnazijos devintokai – Birutės Jonuškaitės kūrybos vakare Birštone

   Balandžio 5 d. Elektrėnų sav. Semeliškių gimnazijos devintokai dalyvavo Birštono kurhauze Birštono viešosios bibliotekos organizuojamame rašytojos, poetės ir vertėjos Birutės Jonuškaitės kūrybos vakare, kuriame dainomis džiugino charizmatiškasis dainų autorius ir atlikėjas Vygantas Kazlauskas, pirmą kartą atliko savo paties nuostabiai sukurtą, širdį graudinančią dainą „Suvynioki mane“ B. Jonuškaitės žodžiais.

ATVIRŲ DURŲ SAVAITĖ TĖVELIAMS

   Semeliškių gimnazijoje balandžio 11-15 d. vyks ATVIRŲ DURŲ SAVAITĖ TĖVELIAMS. Kviečiame apsilankyti, pasidžiaugti savo vaikų pasiekimais, sužinoti problemas.
Informaciją pateikė: direktorė A. Dzikevičienė

PARAMA GIMNAZIJAI

   Kreipiuosi į Jus prašydama paremti gimnaziją gyventojų pajamų mokesčiu (GPM). Įgyvendinus mokesčių reformą, pasikeitė paramai skiriamo GPM dydis. Paramos gavėjams galima skirti iki 1.2 % gyventojų pajamų mokesčio (ankščiau buvo 2 proc.). Prašymus pervesti pajamų mokesčio dalį galima teikti tik elektroniniu būdu.
   Gautą Jūsų paramą gimnazija naudotų mokymo priemonėms, baldams įsigyti, edukacinėms erdvėms įrengti. Primenu deklaravimui reikalingą informaciją:
   Elektrėnų sav. Semeliškių gimnazija, Trakų g.- 73, Semeliškės, Elektrėnų savivaldybė; Kodas – 190664977.

Informaciją pateikė: direktorė A. Dzikevičienė

Akcija ,,Mes skirtingi, mes panašūs“

   Balandis-autizmo spektro supratimo mėnuo. Balandžio 2-ąją dieną pasaulyje minima Pasaulinė autizmo diena. Balandžio 1-ąją dieną Semeliškių miestelio ugdymo įstaigos, Semeliškių gimnazija ir vaikų darželis ,,Gandriukas“ prisijungė prie Elektrėnų savivaldybės švietimo įstaigų socialinės akcijos ,,Mes skirtingi, mes panašūs“, skirtos Pasaulinės autizmo dienos paminėjimui ir Camino Lituano kelio pažinimui. Gimnazijos mokiniai aplankė darželio ugdytinius su kukliomis dovanėlėmis ir palinkėjo sveikatos, taikos. Mažieji darželinukai su ikimokyklinio ugdymo mokytoja Dovile Slomskaite lietaus lašeliais papuošė medelį bei nusifotografavo su vyresniaisiais draugais. O Semeliškių gimnazijoje akcijos simbolį-medelį draugiškai dabino 8 kl. mokiniai su socialine pedagoge Teresa Seržantovič ir 5 kl. mokiniai bei technologijų mokytoja Meilutė Rašimienė.

Akcija "Mes - trys spalvos" Pastrėvio skyriuje

   Akcija buvo skirta Kovo 11-osios-Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimui. Pastrėvio skyriaus pradinukai ir mišrios grupės vaikučiai su mokytoja V. Juknevičiene, padėjėjomis J.Apanavičiene, A. Ramoniene šurmuliavo, pasipuošę vėliavos spalvomis.

Inkilų kėlimo akcija

   Gandrinės-reikšminga, iš tolimos kelionės parskridusio gandro šventė. Mūsų senoliai ją vadina Blovieščiais. Šią įsimintiną datą pasirinko ir jaunieji gamtos mylėtojai. Saulėtą kovo 25-osios dienos rytą gimnazijos biologijos mokytoja A. Dzikevičienė kartu su 7,8,9,12 klasių mokiniais ir ūkio dalies darbuotojais išskubėjo į gimnazijos kiemo teritoriją, pilną medžių. Išskubėjo kelti inkilų...

Žmogaus saugos pamoka Semeliškių gaisrinėje

   Ar esate gesinę ugnį gesintuvu ar gaisrine žarna su švirkštu? Ar girdėjote dūmų jutiklio signalą ir gaisrininkų mašinos sireną? Ar matėte gaisrininkų aprangą ir kaip greitai ji užsivelkama? Visa tai buvo per penktokų apsilankymą Semeliškių gaisrinėje per žmogaus saugos pamoką 2022-03-24 dieną.

„Dėmesio, filmuojam!“

   2022-03-29 dieną gimnazijoje vyko kultūros paso renginių organizatoriaus Antano Gluskino edukacinės filmo kūrimo dirbtuvės „Dėmesio, filmuojam!“. Jose dalyvavo 9-10 klasių mokiniai.

Semeliškių gimnazijos pradinių klasių futbolo komandos narių išvyka Vievyje

Su Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena!!

   Gimnazijos mokiniai ir mokytojai sugiedoti Tautiškos giesmės šaltą kovo 10-osios rytą susirinko neįprastoje gimnazijos vietoje. Renginio „Šildanti laisvė“ organizatoriai, šeštos klasės mokiniai, visus pakvietė susiburti prie didelio degančio laužo. Tik buvimas kartu, nuoširdūs žodžiai, vieningas susikabinimas rankomis sukuria pajautimą, kad tautos laisvė yra didžiausia vertybė.

TEISINIŲ ŽINIŲ KONKURSAS ,,TEMIDĖ“

   Kovo 8 dieną penki Semeliškių gimnazijos 11 klasės mokiniai: Viktorija Kozėllaitė, Gabija Marija Petkevičiūtė, Fausta Makarevičiūtė, Pijus Makarevičius ir Gabrielius Narkevičius dalyvavo teisinių žinių konkurse „Temidė“. Konkurso tikslai – ugdyti mokinių teisinį sąmoningumą, narkomanijos, smurto prevenciją, suteikti mokiniams žinių, kuriant saugią aplinką, skatinti mokinių, mokytojų, tėvų ir teisinių institucijų bendradarbiavimą.

Emocijų atpažinimo ir išraiškos grupiniai užsiėmimai, grįsti dailės ir muzikos terapijos metodais

   Vasarį paskelbus sveikatingumo mėnesiu, Semeliškių gimnazijoje vyko užsiėmimai, skirti psichikos sveikatai sustiprinti. Visą mėnesį Semeliškių gimnazijoje vyko grupiniai dailės ir muzikos terapijos užsiėmimai, skirti savo emocijų atpažinimui bei jų išraiškai, kuriuose dalyvavo 1-11 klasių mokiniai.

ŠIMTADIENIS-2022

   Šimtas dienų, šimtas svajonių, šimtas vilčių, šimtas dvejonių. Magiškas skaičius 100, melancholiška atsisveikinimo nuotaika lydi abiturientus, kai iki mokyklos baigimo lieka šimtas dienų.

Renginiai, skirti akcijai „Vasaris – sveikatingumo mėnuo“

   Gimnazija organizavo įvairias veiklas „Vasaris – sveikatingumo mėnuo“, kurių metu mokiniai pademonstravo savo žinias apie sveiką gyvenseną ir pagilino žinias apie sveiką gyvenimo būdą.

NETRADICINĖ BIOLOGIJOS PAMOKA

   Tikriausiai ne kartą kiekvienas bandė įsivaizduoti, kas slepiasi po plona žmogaus oda. Kovo 2 d. I ir III gimnazijos klasių mokiniai lydimi mokytojų A. Dzikevičienės, P. Liperskio lankydamiesi unikalioje BODY WORLDS „The Story of the Heart“ („Širdies istorija“) žmogaus kūno parodoje įminė šią mįslę.

Žiema, žiema, bėk iš kiemo

   Kovo 1 dieną Semeliškių gimnazijos pradinėse klasėse šurmuliavo velniukai, raganos, ubagai, vengrai, daktarai , būrėjos. Klasėse tą dieną vyko netradicinė integruota veikla, kurios metu pradinių klasių mokiniai susipažino su Užgavėnių papročiais, valgiais, šventės simboliais bei ritualais. Skambėjo Užgavėnių dainos: ,,Aš iš užgimio ubagėlis”, ,,Šalta žiema šalin aina”’, ,,O tai arklys”, ,,Vai tu žirgeli”. Mokiniai šoko ratelius : ,,Čimdžir rimdžir’’, ,,Senis’, ,,Oželis”, ,,Striuks buks”, ,,Šakar makar”, ,,Meškutė”.

SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOS MOKINIŲ DALYVAVIMAS PROTŲ MŪŠYJE SAUGŪS MOKINIAI 2021

   Semeliškių gimnazijos 7 – 9 klasės keturi mokiniai savanoriai dalyvavo protų mūšyje „Saugūs mokiniai 2021“, kurį organizavo valstybės įmonė Lietuvos automobilių kelių direkcija, bendradarbiaudama su savivaldybių administracijos švietimo padaliniais. Protų mūšio tikslas – ugdyti gebėjimą teorines saugaus eismo žinias pritaikyti realiose situacijose, atkreipti protų mūšio dalyvių dėmesį į saugų eismą kelyje ir skatinti laikytis kelių eismo taisyklių.

Kaziuko amatų diena

   Kaziuko mugės šurmulį pakeitė kitoks šurmulys. Mokiniai šurmuliavo, kurdami mandalas, klausydamiesi pasakojimų, mokydamiesi breiko šokio judesių.

Užgavėnių kaukės

   Vasario 21-25 dienomis priešmokyklinėje grupėje vyko kūrybinės dirbtuvės ,,Užgavėnių kaukės". Vaikai kartu su mokytoja iš kartoninių dėžių gamino užgavėnių kaukes. Kaukės dalyvauja respublikinėje ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų virtualioje fotografijų parodoje "Užgavėnių kaukė". Parodą organizuoja Marijampolės lopšelis-darželis "Pasaka".

Palaikymo akcijos Ukrainai

   Vasario 28 d. 10 kl. mokiniai, vadovaujami E. Matonienės, išreiškė palaikymą už savo šalį kovojantiems ukrainiečiams. Gimnazijos languose sužibo vilties žvakutės, suspindo Ukrainos vėliavos spalvos. Vasario 28 d. 8.00 val. dalykų mokytojai su mokiniais dalyvavo nuotolinėje visuotinėje istorijos pamokoje apie Ukrainą, jos šimtmečių istoriją, valstybingumo šaknis.

Pastrėvio skyriaus Užgavėnių šventė

   Kovo 1 d. Pastrėvio skyriaus mažieji ikimokyklinukai, priešmokyklinukai ir jau ūgtelėję pradinukai su mokytojomis V. Juknevičiene, D. Rakauskiene šventė Užgavėnes. Šventė vyko be muzikos ir šokių, bet jaunieji užgavėniautojai su pačiais gražiausiais palinkėjimais aplankė Pastrėvio seniūniją, biblioteką, gyventojus. Vaišinosi blynais, degino Morę, o kartu su ja sudegė blogos mintys, neigiami patyrimai.

Edukaciniame susitikime – Valdas Aušra, filosofijos mokslų daktaras, kunigas, poetas

   Lietuvių kalbos dienas minint 2022-02-22 Elektrėnų sav. Semeliškių gimnazijoje svečiavosi Čikagoje (JAV) gyvenantis Valdas Aušra, filosofijos mokslų daktaras, evangelikų liuteronų kunigas, visuomenės veikėjas, Lietuvos rašytojų sąjungos narys, poetas, Vilniaus knygų mugę sutinkantis su naująja poezijos knyga „Chronos ir Kairos“ (2022, Slinktys). Edukaciniame susitikime dalyvavo 9-12 klasių mokiniai, gimnazijos admininstracija, mokytojai.

Šv. Valentino įsimylėjėlių diena

   Vasario 11d. Semeliškių gimnazijoje buvo minima Šv. Valentino, įsimylėjėlių diena. Vyko žaidimai, buvo meilės paštas ir norintys galėjo nusifotografuoti prie raudonų helinių širdelių sienos. Šventės proga vyko balsavimas, mokiniai ir mokytojai balsavo už mylimiausia mokinį, mokinę ir mokytoją. Mylimiausia mokine buvo išrinkta 10 klasės mokinė Viltė, mokinys - devintokas Dominykas, o mylimiausios mokytojos titulas atiteko lietuvių kalbos mokytojai Jolita Lėlienei. Taip pat buvo pasveikintos mokyklos poros.

Lietuvos valstybės atkūrimo diena

   Šie žodžiai mums primena, kaip svarbu mylėti Tėvynę, būti patriotu ir dirbti Lietuvos labui. Vasario 11 d. Semeliškių gimnazijoje buvo paminėta Vasario 16-oji, Lietuvos valstybės atkūrimo diena, 104-asis mūsų Tėvynės gimtadienis. 7 kl. mokiniai, vadovaujami klasės vadovės O. Ročienės, organizavo šventinį renginį.

Projektas „Širdelė Lietuvai“

   Vasario mėnesį minimos dvi su meile susijusios šventės: Vasario 16-oji – Lietuvos valstybės atkūrimo, meilės Lietuvai diena, vasario 14-oji- šv. Valentino, meilės artimam, mylimam žmogui diena.

Virtuali pamoka su hum. m. dr. Ramūnu Čičeliu

   Minėdama Lietuvių kalbos dienas, gimnazija, suorganizavo virtualią pamoką ZOOM platformoje su humanitarinių mokslų daktaru, VDU lektoriumi Ramūnu Čičeliu apie Joną Meką (1922 02 24–2019 01 23), šį renginį skirdama ir Jono Meko metams. R. Čičelis J. Meką pažinojo asmeniškai, tyrinėjo menininko kūrybinę veiklą – VDU apsigynė disertaciją tema „Jono Meko kūrybos filotopinė žiūra“. Jos pagrindu išleido monografiją „Jono Meko „Aukso vidurys“: kūrybos filotopinė žiūra“, kurioje tyrinėja, analizuoja literatūros tekstus ir filmus filosofiniu aspektu.

DIDŽIAUSIA NUOTOLINĖ PAMOKA „MOKONOMIKA“ SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOJE

   2022 metų vasario 4 diena Semeliškių gimnazijoje buvo skirta didžiausiai Lietuvoje SWED banko organizuotai nuotolinei pamokai Mokonomika“. Šią dieną skiriame gimnazijos jubiliejui. Tai integruota socialinių ir gamtos mokslų diena. Jos metu vyko pilietiškumo, finansinio raštingumo, karjeros kompetencijų, ekologinio sąmoningumo, tvarumo įpročių, kūrybingumo ugdymas.

FUTBOLAS SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOJE

   Vieną saulėtą 2021 m. spalio mėn. popietę Semeliškių gimnazijoje lankėsi Elektrėnų savivaldybės Futbolo Akademijos atstovai ir surengė "BLIC" mini futbolo turnyrą 1-5 klasių mokiniams. Po turnyro vaikų veiduose atsispindėjo gera nuotaika, energija, nustebino noras ir azartas sportuoti. Visi turnyro dalyviai buvo apdovanoti medaliais ir saldžiais prizais.

Sausio 13-oji – Laisvės gynėjų diena

   Sausio 13 – tą Semeliškių gimnazijos aštuntokai neįprastai anksti skubėjo į mokyklą: pagal tradiciją jie buvo Laisvės gynėjų dienos minėjimo organizatoriai. Ruošėsi mokiniai šiai dienai nuo sausio pradžios: rašė minėjimo scenarijų, iškirpo visiems mokiniams ir mokytojams neužmirštuoles, parengė skaidres.

Vaistinių žolynų arbatos degustacija

   Sausio 6-ąją dieną katalikiškas pasaulis pažymi Kristaus apsireiškimo ir Kristaus krikšto dieną. Gimusį kūdikėlį Jėzų su dovanomis aplanko trys išminčiai. Šią dieną Trys Karaliai Semeliškių gimnazijos mokytojams taip pat atnešė dovanų- gražų, šiltą pabuvimą kartu. Susitikimo dalyvius pasveikino ir gerų, kūrybingų, prasmingų Naujųjų metų linkėjo gimnazijos direktorė A. Dzikevičienė, gimnazijos tarybos pirmininkė M.Rašimienė.

PRADINIŲ KLASIŲ PROJEKTAS „KALĖDŲ BELAUKIANT"

   Artėjant gražiausioms metų šventėms nuo lapkričio 23 iki gruodžio 23 d. Semeliškių gimnazijos pradinių klasių mokiniai vykdė projektą „ Kalėdų belaukiant“.

„Tėvų linija“: pasitarkite su psichologu tiek kartų, kiek reikia

   Visiems tėvams kartais reikia pasitarti dėl vaikų ir paauglių elgesio, savijautos ar tarpusavio santykių. Vaikai ir paaugliai dažnai ką nors iškrečia, ne visuomet pavyksta su jais susikalbėti ar suprasti elgesio priežastis. Neretai suaugusieji nežino, kaip reaguoti ar nusiraminti, jaučiasi blogais tėvais.

Gimnazijos direktoriaus 2021 m. veiklos ataskaita


KALĖDINIS KARNAVALAS

   Tikriausiai nesuklysiu pasakęs, kad labiausiai laukiamos šventės yra šv. Kalėdos ir Naujųjų metų sutikimas. Šių švenčių laukia ne tik mažieji, bet ir suaugusieji. Juk kiekvienas tikisi, kad ateinantys metai bus geresni, atneš kažką naujo.


ŠVENTŲ KALĖDŲ BELAUKIANT

   Prieškalėdinis laikotarpis – laukimo, ramybės, susikaupimo, gerų darbų, kūrybinių idėjų, įvairių akcijų įgyvendinimo metas. Švenčių laukimas nuveja į šalį slogias pandemijos nuotaikas ir kviečia kurti, puošti ir puoselėti savo aplinką, skleisti kalėdinę nuotaiką, nurimti ir laukti stebuklo...

Moksleiviai VU paskaitose

   Lapkričio pabaigoje gimnazijos moksleiviai kartu su studentais dalyvavo Vilniaus universiteto nuotoliniu būdu vykusiose „Studentas vienai dienai“ paskaitose, kurias skaitė VU dėstytojai.

Patirtinis mokymas

   Liaudies išmintis byloja ,,Geriau vieną kartą pamatyti nei dešimt kartų išgirsti”. Šia išmintimi vadovavosi ir vokiečių kalbos mokytojas metodininkas Povilas Liperskis bei chemijos vyresnioji mokytoja Meilutė Rašimienė. Gruodžio 3 d. 11-12 klasių mokiniams jie organizavo integruotas pamokas, kuriose persipynė istorijos ir dailės, geografijos, biologijos, chemijos bei vokiečių kalbos mokomieji dalykai.

MOKYTOJŲ DIENA-2021

   MOKYTOJAS... Draugas, patarėjas, klausytojas, pagalbininkas, žinių teikėjas, globėjas, bičiulis... Šį sąrašą galima būtų tęsti. Tarptautinė mokytojų diena- puiki proga prisiminti mokytojus, padėkoti jiems už tai, kad mokinių gyvenime jie išlieka pačiais svarbiausiais žmonėmis.

SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOS BENDRUOMENĖ MINĖJO TARPTAUTINĘ TOLERANCIJOS DIENĄ

   Lapkričio 16 dieną minima tarptautinė Tolerancijos diena. Šią datą paminėjo ir Semeliškių gimnazijos bendruomenė, tačiau netradiciškai - ne vieną dieną, o visą savaitę. Kadangi šių metų Tolerancijos dienos simbolis – Tolerancijos miestas, tad Semeliškių gimnazijos mokinai, kartu su klasių vadovais ir dalykų mokytojais piešė piešinius, darė koliažus, kūrė maketus Tolerancijos miesto tema. Darbai buvo kuriami galvojant apie tai, kad kuriamo miesto modelis yra toks, kuriame norėtumėme gyventi. Darbo metu mokiniai dalinosi savo mintimis, pastebėjimais, supratimu apie tai, kokia turėtų būti bendruomenė, jos požiūris į žmogų, kuris yra kitoks.

Akcija „Baltasis paukštis“

   Pasitikdami magiškiausią metų laiką- Kalėdas, Semeliškių gimnazijos gimnazistai įsitraukė į pirmosios šalies ponios Dianos Nausėdienės akciją ,,Baltasis paukštis“. 11-12 klasių mokiniai, gimnazijos direktorės A.Dzikevičienės pakviesti, technologijų mokytojų M.Rašimienės ir E.Matonienės vadovaujami, susibūrė bendrystei, vienybei, kūrybiškumui ir gamino kalėdinius eglutės papuošimus iš vilnos.

Žemaitės apsakymas „Marti“ kitu rakursu

   Lapkričio 20 d. gimnazijos devintos, dešimtos ir dvyliktos klasės mokiniai kartu su mokytojais Daiva Šareikiene, Povilu Liperskiu dalyvavo integruotoje pamokoje netradicinėje aplinkoje – Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre žiūrėjo spektaklį „Marti“ (rež. Gabrielė Tuminaitė).

Semeliškių gimnazijos pradinukai dalyvavo LTOK projekte ,,Olimpinis mėnuo 2021”

   Spalio 4-29 dienomis Lietuvos tautinis olimpinis komitetas kvietė Lietuvos Respublikos pradinių klasių mokinius prisijungti prie Olimpinio mėnesio ir įgyvendinti fizinio aktyvumo ir sporto veiklas, daugiau sužinoti apie fizinį aktyvumą, sveiką gyvenseną, emocinį intelektą ir bendradarbiavimo svarbą, kartu su mokiniais įgyvendinti įdomias ir linksmas veiklas. Projekto tikslas- bendradarbiaujant su pedagogais, skatinti fizinį raštingumą, padėti pradinukams atrasti sveiką gyvenseną ir fizinį aktyvumą, kaip įtraukią, linksmą ir naudingą veiklą.

SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOS PRADINUKŲ EKSKURSIJA Į ELEKTRĖNŲ PRIEŠGAISRINĘ GELBĖJIMO TARNYBĄ

   Spalio 12 - 13 dienomis Elektrėnų sav. Semeliškių gimnazijos 1 -4 klasės vyko į ekskursiją į Elektrėnų priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą. Mokinius maloniai pasitiko inspektorė Audronė Pusvaškė ir papasakojo apie šios tarnybos veiklą. Su mokiniais aptarė priešgaisrinę saugą ir kaip derėtų elgtis gaisro metu.

HOLOKAUSTO 80-METIS

   Šiemet minimos 80-osios Holokausto pradžios Lietuvoje metinės. 1941 metais skaudžiai nukentėjo Lietuvos žydų bendruomenė. Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti duomenimis, dabartinėje Lietuvos teritorijoje iš maždaug 220 tūkst. iki karo gyvenusių žydų per Holokaustą nužudyta apie Lapkričio 11 d. gimnazijoje viešėjo Lietuvos rašytojų sąjungos narė, rašytoja, poetė, muziejininkė Aldona Ruseckaitė. Rašytoja 9, 11, 12 klasių mokiniams integruotoje pamokoje netradicinėje erdvėje įdomiai ir naujai atskleidė poeto Vytauto Mačernio (1921–1944) svarbius ir negirdėtus biografijos ir kūrybos 200 tūkst.

Integruota pamoka apie Vytautą Mačernį su rašytoja Aldona Ruseckaite

   Lapkričio 11 d. gimnazijoje viešėjo Lietuvos rašytojų sąjungos narė, rašytoja, poetė, muziejininkė Aldona Ruseckaitė. Rašytoja 9, 11, 12 klasių mokiniams integruotoje pamokoje netradicinėje erdvėje įdomiai ir naujai atskleidė poeto Vytauto Mačernio (1921–1944) svarbius ir negirdėtus biografijos ir kūrybos faktus.

Elektrėnų sav. Semeliškių gimnazija ieško darbuotojo logopedo pareigoms užimti

Integruota metodinė diena - pažintinis maršrutas „Evos takais“

   Lapkričio 3 d. Elektrėnų savivaldybės pedagogai dalyvavo pažintinėje ekskursijoje „Evos takais“. Ieva Simonaitytė (Ewa Simoneit, 1897 m. sausio 23 d. Vanaguose – 1978 m. rugpjūčio 27 d. Vilniuje, palaidota Vilniuje, Antakalnio kapinėse) yra viena iš lietuvių literatūros klasikų, XX a. antroje pusėje įsitvirtino jos, kaip didžios rašytojos iš Mažosios Lietuvos, įvaizdis.

MOLIŪGŲ ŽIBINTAI

   Trumpėjant dienoms ir ilgėjant rudens vakarams taip norisi jaukumo, šviesos ir šilumos. O kas gali būti jaukiau tamsų rudens vakarą nei iš oranžinio moliūgo sklindanti šviesa?

Integruotos pamokos netradicinėje aplinkoje

   Spalio mėnesį gimnazijos devintokams ir dešimtokams buvo integruota lietuvių kalbos ir literatūros pamoka netradicinėje aplinkoje – Lietuvos rusų dramos teatre žiūrėjo spektaklį „Pigmalionas“ (režisierė Linda Urbona). Mokiniai galėjo spektaklio, pastatyto pagal klasikinę airių rašytojo, dramaturgo ir Nobelio premijos laureto Bernardo Shaw pjesę „Pigmalionas“, siužetą palyginti su Antikos mitu apie Kipro salos karalių Pigmalioną, pamilusį grožio deivę Afroditę ir sukūrusį jos skulptūrą, kuriai, menininko prašoma, deivė įkvėpė gyvybę ir kuri, pavadinta Galatėja, tapo Pigmaliono žmona. Spektaklio keliamos šiuolaikinės moralinės ir etinės problemos, dėmesys žmogaus gerosioms ir blogosioms savybėms kvietė pagalvoti apie save pačius, apie valią ir pastangas. Mokiniai diskusijų metu mąstė apie laisvę pasirinkti, pasikeisti, dorovę, savo gyvenimo ir savęs kūrimą, taip pat pagilino rusų kalbos žinias, įgavo socialinės patirties, praplėtė akiratį.

Elektrėnų sav. pradinių klasių meninio skaitymo konkurso III vieta antros klasės mokinei

   Spalio 26 dieną Elektrėnų sav. viešosios bibliotekos salėje vyko Elektrėnų sav. pradinių klasių meninio skaitymo konkursas. Jame dalyvavo 14 pradinukų iš įvairių savivaldybės mokyklų.

PRADINIŲ KLASIŲ MENINIO SKAITYMO KONKURSO I ETAPAS

   Spalio 15 d. 1-4 kl. mokiniai, šurmuliuodami sugūžėjo į gimnazijos aktų salę, kurioje vyko tradicinis pradinių klasių mokinių meninio skaitymo konkurso I-asis etapas. Konkurso vedėjai Austėja Rulevičiūtė ir Dovydas Kupčiūnas (4 kl.), vadovaujami konkurso organizatorės mokytojos I.Rulevičienės, pristatė dalyvius ir vertinimo komisiją. Skaitovus vertino: gimnazijos direktorė A.Dzikevičienė, pradinių klasių mokytojos D.Šareikienė, J.Rusakovienė ir V.Vitkauskaitė.

Semeliškių gimnazijos projektas „Jauna, bet tvirta pamaina”

   Sakoma, kad mūsų ateitis jaunosios kartos rankose. Ugdydami jaunimą, ugdome ir būsimus valstybės bei jos ateities kūrėjus. Jaunimo ugdymui buvo skirtas projektas ,,Jauna, bet tvirta pamaina”, kurį 2021 m. rugsėjį vykdė Elektrėnų sav., Semeliškių gimnazijos socialinės pedagogės Gintarė Vaitkevičiūtė ir Teresa Seržantovič, bei direktoriaus pavaduotoja ugdymui Nijolė Ustilienė. Projekto metu mokiniai atnaujino ir įgijo naujų žinių apie Lietuvos istoriją, susipažino su pasieniečio profesija, dalyvavo trejose išvykose: į Trakus Medininkus ir Vilnių.

SOCIALINIŲ PEDAGOGŲ KONFERENCIJA „METODINĖS PRIEMONĖS SOCIALINIO PEDAGOGO DARBE”

   2021 m. spalio 21d. Semeliškių gimnazijos socialinės pedagogės Gintarė Vaitkevičiūtė ir Teresa Seržantovič dalyvavo Vievio gimnazijoje vykusioje konferencijoje „Metodinės priemonės socialinio pedagogo darbe“, kurioje dalyvavo Elektrėnų savivaldybės socialiniai pedagogai.

Apleistas kapas

   Lietuviams Vėlinės yra ypatinga šventė. Šią dieną pagerbiami išėjusieji ne tik šeimos, giminės nariai, bet ir žymūs Lietuvos veikėjai. Mes gyvieji, šią dieną uždegdami žvakelę, nutiesiame taką tarp šiapus ir anapus, tarp trapumo ir amžinybės, tarp gyvųjų ir išėjusiųjų. Tai susitikimo su mirusiais metas, visuotinė atlaidų diena.

SPORTAS- GYVENIMO AISTRA

   Kaip svajonei suteikti sparnus, kad ji taptų gyvenimo realybe? Kokius iššūkius įveikti, kad mėgstama veikla taptų kasdieniu darbu? Kaip tapti sporto entuziastu ir nenuleisti rankų, kai būna sunku? Į šiuos ir kitus klausimus atsakymų ieškojo Semeliškių gimnazijos mokiniai.

Konstitucijos diena Semeliškių gimnazijoje

   Prezidentas Valdas Adamkus 2008 metais savo kalboje, skirtoje Konstitucijos dienai skirtame minėjime, yra pasakęs, kad ,,... laikytis Konstitucijos privaloma visada, visose situacijose. Tik tuo keliu eidami būsime tikrai demokratinė ir teisinė valstybė, tik taip piliečių teisės ir laisvės bus realiai įgyvendintos...“

Įsakymas dėl Elektrėnų sav. Semeliškių gimnazijos 2021 m. rugpjūčio 31 d. įsakymo Nr. V-199 "Dėl Elektrėnų sav. Semeliškių gimnazijos 2021-2022 ir 2022-2023 m. m. ugdymo plano tvirtinimo" dalinio pakeitimo

RUDENS VORATINKLIS

   Ruduo - nuostabus metų laikas, kai gamta atskleidžia spalvų grožį, o vėjyje besidraikantys voratinkliai žadina kūrybiškumą. Ruduo - metas, kai pasitelkus fantaziją, iš rudens gėrybių galima sukurti žaismingas kompozicijas.

Atpažink ir atrask Lietuvos saugomas teritorijas

   Geografijos mokytoja Aušrelė Kieliūtė suorganizavo I-os gimnazinės klasės mokiniams edukacinę pažintinę kelionę „Atrask ir pažink Lietuvos saugomas teritorijas“ į Nacionalinį saugomų teritorijų centrą Vilniuje. Kelionės tikslas – susipažinti su Lietuvos saugomomis teritorijomis: nacionaliniais ir regioniniais parkais, rezervatais, draustiniais.

Dienos stovykla „Vasaros taku“

   Pirmojo susitikimo metu Jaunojo muziejininko būrelio nariai su mokytoja Meilute Rašimiene aptarė ne tik 2021-2022 m. m. veiklos planą, bet ir gimnazijos dienos stovyklos ,,Vasaros taku“ veiklą. Birželio 28 d.- liepos 2 d. mokiniai dalyvavo dienos stovykloje ir įgijo naujų žinių, patyrė įdomių patirčių. Stovyklą vykdė vadovė Meilutė Rašimienė bei mokytojai Juozas Gudeliūnas, Nijolė Ustilienė.

Projektas „AŠ LAIMINGAS, KAI“

   Vykdydama Elektrėnų savivaldybės švietimo ir ugdymo programos vaikų socializacijos projektą „AŠ LAIMINGAS, KAI“, siekdama įrengti atvirą, patrauklią erdvę mokinių poilsiui ir laisvalaikiui bei skatinti mokinius siekti geresnių mokymosi rezultatų (individualios mokymosi pažangos) labai gero mokinių lankomumo, iki rugsėjo 1 d. projekto vadovė - Semeliškių gimnazijos direktorė A. Dzikevičiene atnaujino gimnazijos edukacines erdves.

Semeliškių gimnazijos popietė „Poezija, kas tu esi?“

   Rugsėjo 20-ąją kūrybos paukštė atskrido į Semeliškių gimnazijos aktų salę ir praskaidrino ūkanotą, rudeniu dvelkiančią popietę. Jaunojo muziejininko būrelio nariai, vadovaujami mokytojos Meilutės Rašimienės, organizavo susitikimą su Elektrėnų krašto literate, klubo ,,Strėva“, Tarptautinės literatų, rašytojų ir menininkų gildijos „Vingis" nare, Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos nare Vladislava Kursevičiene.


Jums patikėta kurti gėrį, grožį –
Budėti, atminti, rasti gerą žodį.
Juk Jūs privalote viską atiduoti be grąžos,
Būsimus kelius nušviesti
Per žinojimą, pažinimą, gerumą, -
Privalote būti priekyje...

Sveikinu su Tarptautine mokytojo diena!
Linkiu įgyvendinti tai, kas sumanyta, rasti laiko
ieškojimams ir pažinimo džiaugsmui.
Sveikatos, kantrybės, neblėstančios energijos.

Direktorė
Asta Dzikevičienė

Aš ir Tu, daug mes galime kartu

   2021-09-23 dieną Semeliškių gimnazijos aktų salėje vyko Kultūros paso organizatoriaus Kauno Kazio Binkio teatro tarpdisciplininio meno renginys 9-12 klasių mokiniams „Aš ir Tu, daug mes galime kartu“. Užsiėmimo metu mokiniai susipažino su vaidybos ir improvizacijos pagrindais, spontaniškumo, scenos judesio principais, lavino gebėjimus, kurie padeda atsikratyti baimės klysti, drąsiai išreikšti save, pasitikėti savimi, aktyviai klausytis, matyti, būti atviram, reikšti emocijas.

Skrydis per Europos šalis

   Semeliškių gimnazijoje kasmet minima Europos kalbų diena, skirta atkreipti mokinių ir mokytojų dėmesį į kalbinę Europos įvairovę ir skatinti išmokti daugiau kalbų. Rugsėjo 24 d. per pirmąsias dvi pamokas 5 - 12 klasių mokiniai "skriejo per Europos šalis" gamindami plakatus apie ispanų, vokiečių, rusų, anglų, lenkų, latvių ir lietuvių kalbas.

Integruota edukacinė pamoka Kaune

   Rugsėjo 22 d. gimnazijos devintokai, lydimi klasės vadovo Povilo Liperskio, buvo edukacinėje išvykoje Kaune. Mokiniai apžiūrėjo Kauno pilį, gėrėjosi Šv. Jurgio Kankinio bažnyčios bei Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos architektūra, pasivaikščiojo Kauno rotušės aikštėje ir senamiestyje, Maironio lietuvių literatūros muziejuje išklausė edukacinę programą „Išmanyk Maironį!“.

Tarpžinybinis tarptautinis susitikimas

   Rugsėjo 8 dieną Semeliškių gimnazijos 9 – 12 klasių mokiniai turėjo puikią galimybę pabendrauti angliškai. Tarptautiniam, pažintiniam vizitui atvykę jaunimo darbuotojai bei savanoriai iš Sakartvelo, Rumunijos, Moldovos, Ukrainos ir Latvijos, domėjosi darbu su jaunuoliais Semeliškių seniūnijoje.

GINKLAI, SUKŪRĘ IR GYNĘ LIETUVĄ

   Rugsėjo 15 dieną gimnazijoje vyko Kultūros paso renginių organizatoriaus Artūro Andriūno edukacija „Ginklai, sukūrę ir gynę Lietuvą“. Edukacija skirta susipažinti su XI – XIII amžiaus baltiškais ginklais ir šarvais.

RUGSĖJO 1- OJI - MOKSLO IR ŽINIŲ DIENA SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOJE

   Šiais žodžiais pradėjo rugsėjo 1-ąją 11-tos klasės mokiniai V. Kozellaitė ir P. Makarevičius. Pakvietė Semeliškių gimnazijos visus mokytojus, mokinius, tėvelius į kelionę po mokslo ir žinių pasaulį. Į šventę atvyko Elektrėnų sav. mero pavaduotojas R. Ivaškevičius, Semeliškių seniūnijos seniūnė L. Karalevičienė, Semeliškių Šv. Lauryno parapijos klebonas G. Mieldažius, Vilniaus apskrities vaikų teisių apsaugos skyriaus specialistė D. Gliebkienė.


DĖMESIO !

Maloniai kviečiame dalyvauti MOKSLO IR ŽINIŲ ŠVENTĖJE, kurią pradėsime rugsėjo 1 d. 10.00 val. Semeliškių gimnazijos kiemelyje.

Renginio metu dalyviams rekomenduojame dėvėti burną ir nosį dengiančias apsaugos priemones ir laikytis saugaus atstumo.

ADMINISTRACIJA

2020-2021 m.m. archyvas
2019-2020 m.m. archyvas
2018-2019 m.m. archyvas
2017-2018 m.m. archyvas
2016-2017 m.m. archyvas
2015-2016 m.m. archyvas

Nuorodos

Lietuvos mokinių parlamentas