SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPCIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Brandos atestatų įteikimas Semeliškių gimnazijoje

   Pasaulis tapo kitoks. Kitoks laikas, kitokia vasara, kitokios atostogos... Nubrėžta laiko riba - ,,PRIEŠ“ ir ,,PO“. Įvairūs išbandymai ir nauji iššūkiai laukė ir abiturientų: nuotolinis mokymas, nežinomybė, egzaminų baimė. Tačiau viskas liko praeityje ir atėjo metas rinktis naują gyvenimo kelią.


DĖMESIO !

Kviečiame į Semeliškių gimnazijos 6 laidos abiturientų brandos atestatų įteikimo šventę, kuri vyks gimnazijos aktų salėje 2020 m. rugpjūčio 12 d., 11 val.

Organizatoriai

Atvykstant į šventę turėkite asmens apsisaugojimo priemonę, veidą dengiančią kaukę.


PROJEKTAS „MOKYKLŲ APRŪPINIMAS GAMTOS IR TECHNOLOGIJŲ MOKSLŲ PRIEMONĖMIS“

   Elektrėnų sav. Semeliškių gimnazija dalyvauja ES projekte „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis" (projekto kodas Nr. 09.1.3-CPVA-V-704-02-0001), įgyvendinant 2014-2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programą.


Mieli abiturientai,

Kaip medžiai augot, daug ko nesupratot
Ir gero neįvertinot, nes buvot per jauni.
Dabar greit žengsite į savąjį gyvenimą,
Kuris jau nebetilps skambučio virpesy.

Didžiausios sėkmės
Gimnazijos direktorė: Asta Dzikevičienė


   DĖL ELEKTRĖNŲ SAV. SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOS 2019-2020 M.M. UGDYMO PLANO PAKEITIMO


   DĖL 2020 METŲ BRANDOS EGZAMINŲ CENTRŲ SKYRIMO


   DĖL 2019–2020 MOKSLO METŲ LIETUVIŲ KALBOS IR LITERATŪROS ĮSKAITOS IR BRANDOS EGZAMINŲ TVARKARAŠČIŲ PATVIRTINIMO


PARAMA GIMNAZIJAI

      Kreipiuosi į Jus prašydama paremti gimnaziją gyventojų pajamų mokesčiu (GPM). Įgyvendinus mokesčių reformą, pasikeitė paramai skiriamo GPM dydis. Nuo šių metų galima skirti iki 1.2 % GPM. Prašymus pervesti pajamų mokesčio dalį galima teikti tik elektroniniu būdu.
       Gautą Jūsų paramą gimnazija naudotų ugdymo reikmėms. Primenu deklaravimui reikalingą informaciją:
   Elektrėnų sav. Semeliškių gimnazija, Trakų g.- 73, Semeliškės, Elektrėnų savivaldybė; Kodas – 190664977.

Direktorė A. Dzikevičienė

   ELEKTRĖNŲ SAV. SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOS MOKYMO(SI) NUOTOLINIU BŪDU TAISYKLĖS


   INFORMACIJA TĖVELIAMS (GLOBĖJAMS)


   ELEKTRĖNŲ SAV. SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOS MOKYMO NUOTOLINIU BŪDU PRIEMONIŲ PLANAS


   SKAITMENINIŲ TECHNOLOGIJŲ ADMINISTRATORIUS


   Informacija apie mokymą po atostogų


   Dėl Elektrėnų sav. Semeliškių gimnazijos 2019-2020 m. m. ugdymo plano pakeitimų tvirtinimo


   PASIRUOŠIMAS NUOTOLINIO MOKYMO PROCESUI ELEKTRĖNŲ SAV. SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOJE


NUTARIMAS

   Dėl karantino Lietuvos Respublikoje paskelbimo

PRANEŠIMAS

   Elektrėnų savivaldybės administracijos sprendimu, nuo š. m. kovo 13 d. iki atskiro nurodymo stabdomas ugdymo procesas visose Elektrėnų savivaldybės švietimo įstaigose ir Elektrėnų savivaldybės sporto centre. Sporto klubuose, kultūros ir kitose įstaigose nutraukiami viešieji renginiai ir treniruotės bei mokymai ir konferencijos. Darbuotojai dirba įprasta tvarka. Pagal galimybes dirbama nuotoliniu būdu.
   Bendrojo ugdymo mokyklų mokiniams suteikiamos pavasario atostogos.

Direktorė Asta Dzikevičienė

Holokausto aukų atminimas Semeliškėse

   Žydų tautos istorija turi daug sąsajų su Semeliškių miestelio istorija. Semeliškėse gyveno daug žydų tautybės šeimų, tačiau dabar nebeliko nė vienos. Vienos jų išvyko gyventi į Vilnių, kitos į Izraelį ir liko tik prisiminimai: sukrečiantys, tragiški, liūdni...

Dovana Lietuvai

   Prieš 30 metų, kovo 11 dieną, Lietuva atkūrė savo nepriklausomybę. Semeliškių gimnazijoje įvyko minėjimas, skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui.

Sausio 13-osios dienos minėjimas

   Sausio 13 dienos ankstyvą rytą gimnazijoje tradiciškai vyko pilietinė akcija „ Žvakutė lange“ , skirta 1991 m. sausio 13-osios įvykiams paminėti, pagerbti ne tik Sausio 13-osios drąsuolius, ne tik tuos, kurių atminimui galvas lenkiame, bet ir visus, kurie pasakė: NELEISIM!

Semeliškių 3-4 klasių mokinių komanda integruotos veiklos konkurse „Elektrėnų žiburėliai“

   Vasario 26 dieną Elektrėnų pradinėje mokykloje vyko Elektrėnų miesto 60-mečiui ir Elektrėnų savivaldybės 20-mečiui skirtas 3 – 4 klasių mokinių integruotos veiklos konkursas „ Elektrėnų žiburėliai“.

„Lietuva- tai aš, Lietuva- tai mes!“, renginys skirtas Vasario 16-ajai

   Vasario 14d., per antrą pamoką, aktų salėje vyko netradicinė – pažintinė pamoka, skirta vasario 16-ajai paminėti. Į šventinę pamoką visus sukvietė septintokai. Renginys prasidėjo tautiškos giesmės giedojimu. Vėliau vedantieji Livija ir Lukas supažindino visus su svarbiausia, visiems aktualia informacija apie Nepriklausomybės dieną.

INFORMACIJA

         Kovo 03 d. (antradienį) 15.30 val. Semeliškių gimnazijos aktų salėje organizuojamas Visuotinis tėvų susirinkimas.

      Po visuotinio tėvų susirinkimo vyks 1-12 klasių tėvų susirinkimai.
      Gerbiami tėveliai, Jūsų maloniai lauks dalykų mokytojai, klasių vadovai ir administracija.
   Kviečiame ateiti pasikalbėti apie savo vaikų mokymąsi, lankomumą, elgesį, kartu spręsti kylančias problemas, pasidžiaugti pasiektais rezultatais.
Direktorė A. Dzikevičienė

Mokomės iš svetimų klaidų

   Sausio 22 dieną Semeliškių gimnazijos salėje vyko vyresnių klasių mokinių susitikimas su Konstantinu - priklausomybių ligų reabilitacijos centro programos dalyviu. Paskaitos tikslas supažindinti vaikus su žalingu priklausomybių poveikiu augančiam organizmui, kaip nepasiduoti neigiamai įtakai, sveikiau gyventi.

Informacija apie filmavimo darbus

         Šių metų sausio 27 – vasario 14 dienomis kino gamybos kompanija UAB „Virtus Mediae“ vykdys amerikiečių filmo pasiruošimo, filmavimo ir dekoracijų tvarkymo darbus.


Literatūros pamoka kitaip

   Džiugu, kad vėl atgauna vertę literatūros pamokos-susitikimai su aktoriais. Sausio 29 d. mūsų gimnazijoje viešėjęs Kauno mažojo teatro aktorius Alvydas Brunalas nepašykštėjo dėmesio gimnazijos mokiniams. Programa „Dūžtančių formų pasaulyje“ yra skirta vyresnių klasių mokiniams, tačiau pagal atnaujintas lietuvių kalbos programas su V.Mačerniu jau susipažįsta ir septintokai.

Edukacinė integruota pamoka Valdovų rūmuose

   Sausio 9 dieną III ir IV klasių gimnazistai, lydimi lietuvių kalbos mokytojos Jolitos Lėlienės ir istorijos mokytojos I. Adomėnienės, lankėsi Valdovų rūmuose. Čia surengtoje parodoje „Radvilos. Kunigaikščių istorija ir paveldas“ vyko edukacinė integruota lietuvių kalbos – istorijos pamoka.

Aštuntokų sėkmė socialinio pilietiškumo projekte „Virtualus manekenas“

   Semeliškių gimnazijos 8 klasės mokiniai su auklėtoja E. Matoniene ir mokytoja J.Lėliene spalio mėnesį prisijungė prie respublikinio moksleivių pilietiškumo projekto „Virtualus manekenas“. Išklausiusiems įvadinę sesiją apie projekto kilnius tikslus, lyderio ,,batus“ tąkart aštuntokams padėjo matuotis šio projekto vadovė Virginija Dambrauskienė.

Elektrėnų sav. Semeliškių gimnazija ieško darbuotojo psichologo pareigoms užimti

   Pareigybės lygis: psichologas priskiriamas A lygio (A 2) pareigybei.
   Pareigybės paskirtis: įvertinti ir padėti spręsti mokinių psichologines, asmenybės ir ugdymosi problemas bendradarbiaujant su mokinio tėvais (globėjais, rūpintojais) ir mokytojais.
   Darbo sutartis neterminuota.
   Etato dydis -0,75 etato.
   Darbo laikas nuo 8.00 val. iki 15.00 val. (derinamas)

Kalėdinis karnavalas „Septyni gyvenimo etapai”

   Keičiasi metų laikai, keičiasi žmogaus gyvenimo etapai. Žiemos metų laikas pašykštėjo sniego ir šaltuko, tačiau su kaupu atseikėjo šventinio karnavalo šurmulio. Žmogaus gyvenimo etapai atsiskleidžia įvairiomis amžiaus tarpsnio spalvomis, o kalėdinis karnavalas gyvenimo etapų kaleidoskopą atskleidė išradingai ir įdomiai..

Semeliškių gimnazijos mažųjų susitikimas su Kalėdų seneliu

   Jau trejus metus prieš šv. Kalėdas Semeliškių gimnazijos pradinukus ir priešmokyklinės grupės vaikus, mokytojus kalėdine dvasia „užkrečia“ „Labai teatro“ aktoriai. Jie mokiniams atveža smagius, pažintinius spektaklius –žaidimus, kartu visus aplanko linksmas ir dosnus Kalėdų senelis.

ŠVENTŲ KALĖDŲ BELAUKIANT

   Prieškalėdinis laikotarpis – gerų darbų, kūrybinių idėjų, įvairių akcijų metas. Artėjančių švenčių laukimas sklando ore ir kviečia mus skleisti kalėdinę nuotaiką, puošti savo aplinką, džiaugtis, bendrauti...

Pirmaklasių išvyka į Vilnių

   Gruodžio 11 d. pirmokai su mokytoja J. Rusakoviene susiruošė į Vilnių. Kultūrinės - pažintinės išvykos metu mokiniai grožėjosi Vilniaus Kalėdų egle, aplankė arkikatedros aikštėje įrengtą prakartėlę.

Etninės kultūros pamokos

   7-10klasių mokiniams, pasinaudojant kultūros pasu, buvo suteikta galimybė susitikti su „Mano kalba" direktore Aušra Rimkute - Ganusauskiene, kuri kuruoja etninę kultūrą ir supažindino su lietuviškų keiksmažodžių programa „Kad tave zuikis subadytų" ir vardažodžių vartojimu.

Tolerancijos diena Semeliškių gimnazijoje

   Išgirdus žodį „tolerancija”, pirmoji į galvą ateinanti mintis yra apie pakantumą, pakantumą kitaip manančiam, kitaip atrodančiam, kitokią religiją išpažįstančiam.

PYRAGŲ DIENA SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOJE

   Ilgėjantys rudens vakarai, žiemos poilsiui besiruošianti gamta kviečia neužverti širdies durų ir pasidalinti gerumu. Atriekti gabalėlį gerumo pyrago ir dalintis, padėti įgyvendinti vaikų svajones. TV3 iniciatyva lapkričio 6-ąją visi kviečiami kepti pyragus ir už sutartą kainą pardavinėti mokslo draugams, kolegoms, bičiuliams.

INFORMACIJA

         Gruodžio 4 d. (trečiadienis) nuo 8.00 val. iki 18.00 val. Semeliškių gimnazijoje organizuojama Atvirų durų diena tėveliams.

          Gerbiami tėveliai, dalykų mokytojai, klasių vadovai ir administracija Jūsų lauks savo kabinetuose. Kviečiame ateiti pasikalbėti apie savo vaikų mokymąsi, lankomumą, elgesį, kartu spręsti kylančias problemas, pasidžiaugti pasiektais rezultatais.
l. e. direktoriaus pareigas Asta Dzikevičienė

DĖL KONKURSO Į ELEKTRĖNŲ SAV. SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOS DIREKTORIAUS PAREIGAS KOMISIJOS SUDARYMO

Lietuvos Respublikos Konstitucijos dienos minėjimas

   Spalio 25 d. Lietuvos Respublikos Konstitucija mini 27-ąsias savo metines. 1992 spalio 25 d. Lietuvos piliečiai referendume priėmė dabartinę Lietuvos Respublikos Konstituciją, kuri užtikrina kiekvieno Lietuvos piliečio teises, laisves ir pareigas valstybėje.

Pradinių klasių mokinių žygis

   Mokiniams kartais sunku atitrūkti nuo kompiuterių, telefonų, planšečių, sunku palikti virtualų žaidimų pasaulį ir pasinerti į gamtos teikiamus malonumus: pajusti vėjo dvelksmą, kvėpuoti miško kvapų prisodrintu oru, pasigrožėti spalvotu rudens peizažu.

Projektas „Šviesi ateitis – talentingi vaikai“

   Vykdydami Elektrėnų savivaldybės švietimo ir ugdymo programos vaikų socializacijos projektą „Šviesi ateitis – talentingi vaikai“, siekdami labai geros mokymosi motyvacijos, labai gero mokinių lankomumo, spalio 8 d. Semeliškių gimnazijos gimnazistai kartu su projekto vadove- direktoriaus pavaduotoja ugdymui A. Dzikevičiene, technologijų mokytoja M. Rašimiene ir matematikos mokytoja O. Bukiniene vyko į netradicinę, pažintinę - edukacinę pamoką Molėtuose.

Muzika - tai bendravimo priemonė

   Muzika - tai bendravimo priemonė ir būdas, leidžiantis žmogui formuotis, vystytis ir pasirinkti. Kad tuo įsitikintų Semeliškių gimnazijos mokiniai, lapkričio 7 d., panaudojant kultūros paso lėšomis, pas mus apsilankė kultūros paso renginių organizatorius, gerai žinomas gitaristas, muzikos virtuozas – Simonas Bušma. Buvo surengtas edukacinis klasikinės muzikos koncertas net trimis srautais: nuo pačių mažiausiųjų iki vyriausiųjų.

Ekskursija į Kauno memorialinius muziejus

   Artėjant egzaminams kiekvienas abiturientas stengiasi pasiruošti kuo geriau, kad nepritrūktų žinių egzamino metu, kad gebėtų ne tik žinoti, bet ir suprasti. Vien vadovėliai, konspektai ir kitos sausai perskaitytos žinios ne visada padeda, todėl gimnazijos dvyliktokai, prigriebę kelis vienuoliktokus ir vieną dešimtoką, kartu su lietuvių kalbos mokytoja sugalvojo ekskursiją į Kauną – į dviejų literatūros autorių muziejus, kažkada buvusius jų namus.

EDUKACINĖ PAMOKA „PO STIKLU“

   Liaudies išmintis byloja, kad geriau vieną kartą pamatyti nei dešimt kartų išgirsti. Vaizdiniai išlieka ilgam laikui ir ugdymo proceso metu mokiniai nori patys stebėti, tyrinėti, atrasti. Tokią galimybę suteikia netradicinės-edukacinės pamokos, vykstančios įvairiose erdvėse.

Kvepalų gamyba

   Spalio 24 dieną visi, Semeliškių gimnazijos 8-12 klasių mokiniai, pasinaudodami kultūros pasu, turėjo galimybę susipažinti ir pažinti parfumerijos meną. Su kvepalų gamyba visus supažindino ekozvakes.lt projektų vadovė – Justina Rebždienė.

Pradinių klasių Meninio skaitymo konkurso I-asis etapas

   Spalio 18-ąją dieną pradinių klasių mokiniai rinkosi į gimnazijos aktų salę. Joje vyko Meninio skaitymo konkurso I-asis etapas, kuriame varžėsi 1-4 klasių mokiniai. Meninio skaitymo gebėjimus atskleidė 21 mokinys. Skaitovus vertino kompetetinga komisija, kurią sudarė l. e. direktoriaus pareigas pavaduotoja ugdymui Asta Dzikevičienė, pradinių klasių mokytojos Janė Rusakovienė, Vaita Vitkauskaitė, Daiva Šareikienė, o renginį vedė mokytoja Irutė Rulevičienė.

Akcija „Apleistas kapas”

   Vėlyvas ruduo- tinkamiausias metas prisiminti tuos, kurie globoja mus iš aukštybių. Visais laikais lietuviai tikėjo, kad mirusieji nepalieka gyvųjų, jie ir po mirties globoja artimuosius. Todėl dirbant darbus, sprendžiant gyvenimiškas problemas, ar sunkią valandą, jeigu elgsimės teisingai- netruksime sulaukti pagalbos.

Šventė mylimiems mokytojams!

   Spalio 5-ąją mylimus Semeliškių gimnazijos mokytojus su Tarptautine mokytojų diena sveikino mokiniai. Šventinio rytmečio organizatoriai - dvyliktokai linkėjo mokytojams neprarasti optimizmo, tvirtai tikėti tuo, ką daro, nepailsti dovanojant pažinimo džiaugsmą: „Jūs visada buvote, esate ir būsite reikalingi – nuoširdūs, kūrybingi, teisingi, mylintys, atkaklūs ir kantrūs.

SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOS MOLIŪGŲ ŠVENTĖ

   Kai už lango auksinis ruduo, o medžių lapai nusidažo įvairiomis spalvomis, ateina metas pasidžiaugti rudens gėrybėmis. Taip gera visus pakviesti į moliūgų parodą, į moliūgų fiestą!

Išvyka į Medininkų Pasieniečių mokyklą

   Jaunieji gimnazistai dažnai dalyvauja profesinio informavimo paskaitose, mokymuose, ekskursijose, ieško galimybių susipažinti su įvairiomis profesijomis. Įgyvendindamos „Integruoto technologijų kurso bendrąją programą”, Semeliškių gimnazijos technologijų mokytojos Snieguolė Klimovičienė ir Meilutė Rašimienė rugsėjo 27 dieną 10 klasės mokiniams organizavo išvyką į Medininkų Pasieniečių mokyklą.

Europos kalbų traukinys

   „Tautos kalba yra ne vienų jos žodžių, gražių ir negražių, rinkinys - ne pats jo žodynas. Tautos kalba yra visa, kas atskiriems jo žodžiams gyvybės ir galingumo duoda”.

MOKSLO IR ŽINIŲ DIENA

   Semeliškių gimnazijos bendruomenė Mokslo ir žinių dieną pasitiko su naujais lūkesčiais, pokyčiais, viltimis, užmojais. 10 Semeliškių gimnazijos pirmaklasių ir 2 Beižionių daugiafunkcio skyriaus pirmokai, tvirtai laikydami abiturientų rankas, žengė rudenėjančiu taku į naujuosius mokslo metus ir pradėjo pažinimo kelionę. 12-kai Semeliškių gimnazijos abiturientų ir klasės vadovei Jolitai Lėlienei šis rugsėjo skambutis priminė apie tai, kad šie mokslo metai bus kupini iššūkių. išbandymų ir naujų patirčių.


DĖMESIO !

Maloniai kviečiame dalyvauti MOKSLO IR ŽINIŲ ŠVENTĖJE, kurią pradėsime rugsėjo 2 d. 10.00 val. Semeliškių gimnazijos kiemelyje.


Elektrėnų savivaldybė skelbia konkursus:
Semeliškių gimnazijos direktoriaus pareigoms
Paskelbimo data – 2019-07-10
Dokumentai renkami iki 2019-11-19
Atrankos data – 2019-12-03
Nuoroda į pagrindinį skelbimą https://www.elektrenai.lt/

Nuorodos

Lietuvos mokinių parlamentas