SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPCIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Dienos stovykla „Vasaros taku“

   Vasaros oras keičiasi lyg žmogaus nuotaika: nuo alinančio karščio ligi lietuviškos vasaros vėsos. Mokiniai, žvelgdami į šuoliuojančius termometrų stulpelius, svajojo apie atostogas, paplūdimį, vandens pramogas. O Jaunojo muziejininko neformaliojo švietimo grupės nariai, vadovaujami Meilutės Rašimienės dalyvavo dienos stovyklos ,,Vasaros taku“ veikloje.

Semeliškių gimnazijos mokinių kelionė į Estiją

   Kelionės-turtas, kurio nei kandys, nei rūdys suėda. Tai naujos patirtys, nauji įspūdžiai, sutikti įdomūs žmonės. Sugrįžęs iš vienos kelionės, planuoji kitą. Fizikos mokytoja S. Klimovičienė ne tik pati keliauja, bet kiekvienais metais gimnazijos mokinius kviečia išlįsti iš socialinių tinklų, išmaniųjų technologijų burbulo ir užsidėti ant pečių keliautojo kuprinę.

Rinkis policininko profesiją!

   Atėjus pavasariui 12-okai suklūsta, kur stoti mokytis, išlaikius egzaminus? O ir kitų vyresniųjų klasių mokiniai susimąsto apie kokią profesiją svajoja.

Akcija „DAROM“

   Puikus, saulėtas oras, pakili nuotaika, noras tvarkyti ir puoselėti savo aplinką bei motyvacija sukaupti didesnį socialinės veiklos taškų skaičių, balandžio 19-ąją dieną kvietė Semeliškių gimnazijos 5-11 klasių mokinius į akciją „Darom“.

Semeliškių gimnazijos mokinė- atviruko ir plakato konkurso laureatė

   Jau devintą kartą Lietuvos nacionalinio muziejaus padalinys Vinco Kudirkos muziejus kvietė moksleivius dalyvauti atviruko ir plakato konkurse, skirtame Kovo 11-ajai, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai, paminėti.

Išvyka į Valstybės pažinimo centrą

   ,,Aš gyvenu čia-nuolat besikeičiančioje Lietuvoje-byloja centro logotipu pasirinkta aštuoniakampė žvaigždė, kildinama iš tautinių ornamentų. Pagal baltiškąją simboliką, žvaigždės viduryje esantis kvadratas reiškia pasaulio centrą – savą žemę, jo padalijimas per pusę žymi saulės tekėjimą, apskritimas – saulę, laiko tėkmę.

Integruota pamoka netradicinėje aplinkoje

   Kiekviena integruota pamoka ilgam išlieka atmintyje, o ypač jeigu ji vyksta netradicinėje aplinkoje. Įdomu, gera, nes mokiniai nepajunta kaip ištirpsta laikas, nori išbandyti naujas veiklas, tirti, ieškoti ir atrasti.

INFORMACIJA

    Balandžio 30 d. (antradienį) nuo 8.00 val. iki 17.00 val. Semeliškių gimnazijoje organizuojama Atvirų durų diena 1-12 klasių mokinių tėveliams.

GERBIAMIEJI,
Dėkojame Jums už paramą gimnazijai

   2018 m. valstybinė mokesčių inspekcija gimnazijai pervedė 826 Eur. Už 2 % gimnazija įsigijo laisvalaikio erdvei skirtus PUFUS, kurių kaina - 218 Eur., mokyklines kėdes informacinių technologijų kabinetui, kurių kaina – 336 Eur. ir Beižionių daugiafunkciui skyriui žaliuzes – kaina 24 Eur.

Kovas – mergaičių lyderystės mėnuo!

   Semeliškių gimnazija jungiasi prie “būsiu__” iniciatyvos “Kovas –mergaičių lyderystės mėnuo!“ E-pamokas su:

Skelbimas

   Darbui Semeliškių gimnazijoje ir Beižionių, Pastrėvio skyriuose reikalingas psichologas (0,5 etato). Dėl detalesnės informacijos kreipkitės į mokyklos administraciją.

Kaziuko kermošius

   Kovo 8 dieną jaunieji muziejininkai gimnazijos ir miestelio bendruomenę pakvietė į tradicinę Kaziuko mugę. Ir ko čia tik nebuvo? Stalai nuo pyragų lūžo - gardžiais kvapais smaližius viliojo, moterys ir merginos lininiais papuošalais dabinosi, gaspadinės lašiniams pjaustyti lenteles ir bulvėms lupti suolelius rinkosi, jaunos mamos su savo vaikeliais po turgų dairėsi, Kaziuko barankų ieškojo, poniutės gražiausias verbas aukštai iškėlusios nešėsi, vaikiukai į maišus sulindę lenktynių ėjo, solidūs vyriokai ūsą kraipydami pinigėlius skaičiavo. Kur buvęs, kur nebuvęs, Antaniokas su geltonų narcizų glėbiu tarp moteriškių sukiojosi, rankeles bučiavo, su kovo 8-ąja sveikino.

ŠIMTADIENIO ŠVENTĖ „LAIKO NESUSTABDYSI IR NEATSUKSI ATGAL“

   „Laiko nesustabdysi ir neatsuksi atgal“. Šviesios atminties maestro V.Noreikos ir L.Pačkausko populiarios dainos ,,Laikas“ žodžių užrašais abiturientai pasitiko šventės dalyvius. Vasario 15-osios vakarą gimnazijos bendruomenės nariai rinkosi į aktų salę, į Semeliškių gimnazijos V- osios, ( LXIV-osios) abiturientų laidos Šimtadienio šventę.

LIETUVOS VALSTYBĖS ATKŪRIMO DIENA

   Vasario 13 d. Semeliškių gimnazijoje vyko Vasario 16 d. – Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjimas. Šio renginio organizatoriai - 7 kl. mokiniai ir klasės vadovė E. Matonienė.

Šv. Valentino diena

   Vasario 14-ąją, šventojo Valentino dieną, visus užbūrė šventinė nuotaika, muzikos garsai, prizai, siurprizai, paslaptingų gerbėjų dėmesys.

Žinai, kas esi. Sužinok, kuo būsi.

   „Žinai, kas esi. Sužinok, kuo būsi“ – tokiu moto 2019 metų vasario 7–9 dienomis lankytojus pasitiko 17-oji tarptautinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda STUDIJOS - 2019, kurią organizavo LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kartu su Lietuvos parodų ir kongresų centru LITEXPO.


INFORMACIJA

   

Vasario mėn. 06 d. 15. 00 val. gimnazijos aktų salėje visuotinis tėvų susirinkimas


Laisvės troškimo tankais nesutraiškysi!

   Tokiu, istorinius įvykius menančiu, užrašu Semeliškių gimnazijos mokinius sausio 11-osios rytą pasitiko aštuntokai. Visą savaitę prieš šį atminimo renginį pradinių ir vyresnių klasių moksleiviai tarpusavyje buvo skatinami kalbėtis ir diskutuoti, ką kiekvienam iš mūsų reiškia žodis „laisvė“. Pamąstymai ir mintys apie laisvę sugulė ant popieriaus lapų, o pačios brandžiausios nuskambėjo per renginį aktų salėje:


INFORMACIJA

AČIŪ JUMS UŽ JŪSŲ GERUMĄ!

„Pyragų dienos“ metu surinktos lėšos buvo pravestos į „IŠSIPILDYMO AKCIJOS“ sąskaitą, tiems kuriems to labiausiai reikia.
Viso buvo surinkta: 158,50 Eur.
Gimnazijos bendruomenės nariui buvo paaukota - 91 Eur.
„IŠSIPILDYMO AKCIJAI“ - 67,50 Eur.

AČIŪ gimnazijos Mokinių tarybai už palaikymą ir renginio organizavimą!

l. e. direktoriaus pareigas Asta Dzikevičienė


PROJEKTAS ,,SVEIKAS VAIKAS – LAIMINGI VISI“ BEIŽIONIŲ DAUGIAFUNKCIAME SKYIUJE

   Beižionių daugiafunkcis skyrius sėkmingai dalyvavo ir vykdė visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos projektą ,,Sveikas vaikas – laimingi visi“. Vyko edukaciniai užsiėmimai aromaterapija ir šokio ir judesio užsiėmimai mokykloje. Taip pat medžio inkrustavimo žolynais edukacija Trakų krašto muziejuje.

Semeliškių gimnazijos Tolerancijos diena, pakvipusi pyragais

   Kai į duris pasibeldžia rudens tamsa, o apie artėjančias metų šventes primena per anksti įsižiebiančios prekybos centrų vitrinos, laikas viską sudėlioja į savo vietas. Ieškoma rakto, kuriuo galima būtų atrakinti žmonių širdis ir pasidalinti gerumu.

Jaunimo „Veiksmo diena“ Elektrėnų savivaldybės administracijoje

   Lapkričio 8 dieną Elektrėnų savivaldybėje vyko jaunimo „Veiksmo diena“. Mokinių iš Elektrėnų, Vievio, Kietaviškių ir Semeliškių komandos susitiko siekdamos sukurti idėjas, kurios pagerintų jaunimo gyvenimą. Pirmiausia jie susipažino su savivaldybės tarybos nariais ir nedelsdami priėjo prie svarbių klausimų: kodėl jaunimo reikalams yra skirtas nedidelis biudžetas? Kada bus suremontuotas baseino stogas? Ar bus sutvarkyta prieplaukos teritorija? Kodėl griaunami senieji atrakcionai, apžvalgos ratas? Kokios Vievio pirties, Vievio kultūros centro perspektyvos? Kokiu tikslu einama į miesto savivaldybės tarybą? Kokia yra Elektrėnų ideologija ir vizija?

Neformalaus vaikų švietimo projektas "Skatiname išradėją"

   Beižionių daugiafunkciame skyriuje 2018 m. spalio 8 d. – lapkričio 9 d. vyko Minecraft programavimo mokymai iš „Robotikos mokyklos“. Dalyvavo 6-10 klasių, 10 mokinių. Mokymai vyko nuotolinių būdu.

Semeliškių gimnazijos mokinių profesinis veiklinimas

   Įgyvendindama „Integruoto technologijų kurso bendrąją programą”, Semeliškių gimnazijos technologijų mokytoja Snieguolė Klimovičienė spalio mėnesį 9- 10 klasių mokiniams organizavo ekskursijas į Trakų kibininę ir Kaišiadorių kepyklą “Gudobelė”.

Konstitucijos diena

   Šių metų spalio 25 d. Beižionių daugiafunciame skyriuje vyko garsinio skaitymo konkursas, skirtas Konstitucijos dienai.

Pyragų diena

   Šių metų lapkričio 6 d. Beižionių daugiafunkciame skyriuje vyko nuotaikinga ir prasminga Pyragų šventė. Reikia tik pasidžiaugti šia nauja tradicija, kuri skleidžia gerą nuotaiką, sujungia žmones ir surenka pinigų.

Vėlinės

   Kai vėjai neranda vietos nei danguj, nei žemėj, kai medžiai iki paskutinio lapo apnuogina savo sielas ir tampa vaiduokliais, kai naktys tokios tamsios, o niūrumas ir sielvartas brenda per geltonų lapų pusnį, žinok – artėja Vėlinės.

KONSTITUCIJOS DIENA

   1992 m. spalio 25 d. Lietuvos piliečiai referendume priėmė dabartinę Lietuvos Respublikos Konstituciją, pagrindinį valstybės įstatymą, turintį aukščiausią teisinę galią, nustatantį šalies politinės, teisinės ir ekonominės sistemos pagrindus.

Mokytojų dienos šventė Semeliškių gimnazijoje

   Pašauktas esi būti mokytoju! Pašauktas?! Ir užsimiršta nesibaigiančios reformos, visuomenės supriešinimas, neteisybė. Lieka švytinčios mokinių akys. Lieka stebuklingas žodis ,,AČIŪ“, mokinių ištartas ir po daugelio metų. Dėl tokių akimirkų verta tapti mokytoju, stengtis įžiebti motyvacijos kibirkštį, puoselėti kūrybiškumą, ieškoti, atrasti, tobulėti.

„DERLIAUS KRAITĖ“ SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOJE

   Ruduo keliauja, nešdamas turtingą derliaus kraitę, pripildytą obuolių, kriaušių, vynuogių, žydinčių, šalnų dar nepakąstų gėlių žiedų. Neįprastos rudens gėlės pražydo ir Semeliškių gimnazijoje.

SUSITIKIMAS SU POPIEŽIUMI PRANCIŠKUMI

   Semeliškių gimnazijos mokiniai dalyvavo susitikimuose su popiežiumi Pranciškumi.

Nacionalinis žygis „Sveikas kaip ridikas“

   Nesvarbu, ar esi linksmas, rimtas, ar išdykęs, svarbu, kad nori sportuoti, žygiuoti ir tapti sveikas kaip ridikas. Linksmai nusiteikę, pasiruošę nuotykiams, rugsėjo 14-ąją dieną Neries regioniniame parke žygiavo moksleiviai iš visos Lietuvos.

Vaikų vasaros užimtumo programos projektas „Surask, atrask, pasidalink“.

   Naujieji mokslo metai jau įgauna pagreitį, o Semeliškių gimnazijos jaunieji muziejininkai su vadove Meilute Rašimiene neformaliojo švietimo grupės susitikimo metu aptarė vasaros stovyklos veiklą, naujų mokslo metų veiklos planą. Šių metų birželio 18 – 22 dienomis vyko dieninė „Jaunųjų muziejininkų“ stovykla „Surask, atrask, pasidalink.“ Tad visi, ieškojo, surado ir pasidalijo savo prisiminimais.


Skelbimas

   Elektrėnų savivaldybė skelbia konkursą švietimo įstaigos vadovo – Semeliškių gimnazijos direktoriaus pareigybei užimti.


Mokslo metų pradžios šventė Semeliškių gimnazijoje

   Saulėgrąžos gręžiasi į saulę, o žmogus- į šviesą. Mokiniams Mokslo metų pirmoji diena – kelio į mokslo šviesą pradžia. Pirmokams ji neįprasta, kupina naujų įspūdžių, abiturientams- pasiruošimo ir pasirinkimų etapo pradžia. Visiems mokiniams smagu po vasaros atostogų sutikti bendraklasius, draugus, mokytojus.

Tiesiame tiltus

   2018 birželio viduryje respublikinis projektas „Tiesiame tiltus“ bendrai veiklai pakvietė Elektrėnų „Versmės“ gimnazijos mokytojas R. Grigonienę, B. Morkūnienė, Semeliškių gimnazijos mokytojus A. Dzikevičienę, M. Rašimienę, P. Liperskį ir 10-11 klasės moksleivius.

DĖMESIO !

Su rugsėjo 1–ąja – Mokslo ir Žinių diena !


Nuorodos

Lietuvos mokinių parlamentas