SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPCIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Lietuvos jaunimo dienos 2017

   Birželio 24-25 d. Vilniaus gatvėse nuvilnijo linksma, džiaugsminga, Viešpatį šlovinančio jaunimo minia, dalyvavusi LJD 2017. 16 Semeliškių gimnazijos mokinių bei mokytojos Nijolė Ustilienė ir Meilutė Rašimienė taip pat dalyvavo Lietuvos jaunimo dienose bei arkivyskupo T. Matulionio beatifikacijoje.

Sporto šventė Semeliškių gimnazijoje

   Šventės įkvepia ir suvienija naujiems iššūkiams, nutiesia pažinimo kelius į bendrystę, tarpusavio supratimą. Mokiniai su pasididžiavimu taria žodžius: šventėje dalyvauja mano tėtis, mama, sesė, brolis... Iššūkį dalyvauti sporto šventėje priėmė ir Semeliškių gimnazijos mokinių tėveliai. Laisvydas, Vigailė, Gintaras, Dovydas, Kamilė, Mantas, Vaidas, priešmokyklinukė Austėja ir kiti gimnazijos mokiniai entuziastingai palaikė savo tėvus, negailėjo ovacijų...

„IKI SŪRUMO SALDI DIENA DRUSKININKUOSE“

   Vykdydami Elektrėnų savivaldybės Gabių vaikų ir jaunimo ugdymo rėmino programos projektą „PAMATYK, PAJAUSK IR PAŽINK“ , siekdami labai geros mokinių motyvacijos, gero mokinių lankomumo, gegužės 18 d. Semeliškių gimnazijos gimnazistai kartu su projekto vadovėmis: direktoriaus pavaduotoja ugdymui A. Dzikevičiene, matematikos mokytoja O. Bukiniene ir chemijos mokytoja M. Rašimiene, vyko į edukacinę pamoką Druskininkuose.

SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOS „ŠAUNIAUSIEJI“

   Europos diena simbolizuoja Europos taiką ir vienybę. Gegužės 9 d. Semeliškių gimnazijoje vykusi „Šauniausiųjų apdovanojimo šventė“ taip pat simbolizavo bendruomenės vienybę, tarpusavio bendradarbiavimą, nuoširdų darbą gimnazijos labui.

Smėlio terapija - tęstiniame projekte „Iš kartos į kartą“

   Gegužės 17 dieną Semeliškių gimnazijos Beižionių daugiafunkciame skyriuje startavo iš Elektrėnų savivaldybės administracijos biudžeto remiamas tęstinis projektas „Iš kartos į kartą“. Šis projektas – tai pilietinio ir tautinio ugdymo programa, kurios pagrindinis tikslas - tenkinti mokinių pažinimo ir lavinimosi poreikius, ugdant pilietiškumą, iniciatyvumą, skatinant saviraišką ir kūrybiškumą, o svarbiausia, kad kiekvienas projekto dalyvis patirtų džiaugsmą, pajustų savo vertę. Juk ne veltui yra sakoma, kad pagarba dvasinėms vertybėms perduodama iš kartos į kartą nuo seno.

Akcija „Darom“ Semeliškių gimnazijoje

   Per Lietuvą nuvilnijo jau dešimtoji, jubiliejinė akcija „Darom“, sukvietusi daugybę iniciatyvių, pilietiškų žmonių, puoselėjančių savo kraštą, besirūpinančių savo gyvenamosios aplinkos tvarka, kuriančių, sodinančių, tvarkančių...

Futbolas ir vokiečių kalba.

   Lietuvos futbolo federacija (LFF) ir Gėtės institutas Vilniuje kasmet organizuoja 5-6 klasės moksleiviams konkursą, kurie domisi futbolu ir vokiečių kalba. Šiais mokslo metais kūno kultūros mokytojai Neringa Kučinskaitė ir Juozas Gudeliūnas sudarė dvi futbolo komandas iš penktokų ir šeštokų.

AKCIJA DAROM 2017 BEIŽIONYSE

   DAROM – tai geriausia, kur padeda formuoti turimus įgūdžius, leidžia įgyti naujų, suteikia galimybes bendradarbiauti. Labai džiaugiuosi, kad ir šie metai ne išimtis Beižionių daugiafunkcio skyriaus bendruomenei, kuri dalyvavo akcijoje DAROM 2017.

Pasaulinė Žemės diena

   Šiemet Semeliškių gimnazija Žemės dieną minėjo netradiciškai. Nepaisant pliaupiančio lietaus, kovo 20 d. rytą buvo iškelta Žemės vėliava. Vėliau vyko "Draugiškiausios gamtai" klasės rinkimai. Savo draugystę gamtai mokiniai išreiškė išradingai: penktokai ryšėjo žalias skareles, pirmokai su trečiokais pasipuošė žaliomis apyrankėmis, antrokai ir ketvirtokai dėvėjo žalias kepures, aštuntokai segėjo žalias širdeles.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena Kovo 11-oji

   Tą mažą žiburį kiekvienas lietuvis per visą gyvenimą nešasi savo širdyje iki paskutinio atodūsio su meile, pagarba ir pasididžiavimu.

Seminarų ciklas „Alkoholis. Mada. Žala ar būtinybė“ Semeliškių gimnazijoje

   Semeliškių gimnazijoje vasario 7, 14, 21, 28 dienomis vyko Lietuvos samariečių bendrijos Vilniaus skyriaus organizuojamas pozityvaus auklėjimo ugdomųjų seminarų ciklas ,,Alkoholis. Mada. Žala ar būtinybė?“ Seminarą organizavo socialinė pedagogė Teresa Seržantovič. Paskaitas skaitė lektorė Salvija Rekašiūtė, mentorė Rima Žagelienė. Seminaruose dalyvavo Semeliškių gimnazijos bendruomenė, ,,Elektrėnų žinių‘ redaktorė Silva Bielskienė.

KAZIUKO MUGĖ SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOJE

   Kovo 8- ąją moteris ir merginas džiugino sveikinimai ir pavasario žiedai, o Semeliškių gimnazijos sporto salėje jau devynioliktąjį kartą šurmuliavo Kaziuko mugė. Jaunojo muziejininko neformaliojo švietimo būrelio nariai, vadovaujami būrelio vadovės Meilutės Rašimienės, visus kvietė aktyviai dalyvauti: pirkti, parduoti, pažiopsoti, saldumynų paragauti, su kaimynu pabendrauti.

Edukaciniai antrokų užsiėmimai

   Etninio ugdymo būrelio metu II klasės mokiniai iš įvairių gamtinių medžiagų gamino adventinius vainikus. 2016 m. gruodžio 7 d. į pamoką buvo pakviestos ir mokinių mamytės. Pamokoje dalyvavo mama Laima Klerauskienė, kuri kartu su sūnumi Giedriumi dalyvavo edukaciniame adventinių vainikų kūrimo užsiėmime. Savo sukurtais adventiniais vainikais mokiniai papuošė klasę, namų pasaulį".

Kalėdinė programa "Aplink pasaulį"

   Semeliškių gimnazijos pradinių klasių mokiniai kasmet, prieš šv. Kalėdas vykdavo į Vilnių. Sostinėje aplankydavo Katedros kalėdinę eglę, stebėdavo „Keistuolių teatro“ spektaklį. Šiemet į Semeliškių gimnaziją buvo pakviesta VŠĮ „Teatro ir muzikos idėjos“ aktorių grupė, kuri atliko kalėdinę programą "Aplink aplinką.

II klasės pasaulio pažinimo pamoka Jagėlonių girininkijoje

   Gruodžio 9 d. II klasės mokiniai ir mokytoja Janė Rusakovienė aplankė Jagėlonių girininkiją. Ten jų laukė antraklasio Roko tėtis, Jagėlonių girininkijos girininko pavaduotojas Rolandas Šiškevičius.

LIETUVOS VALSTYBĖS ATKŪRIMO DIENA

   Vasario 14-ąją dieną Semeliškių gimnazijos aktų salėje vyko pažintinė pamoka, skirta Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti. Pamoką organizavo 7 klasės mokiniai ir klasės vadovė N. Ustilienė. Po trumpos įžangos skambėjo Lietuvos Respublikos himnas, kurį atliko Elektrėnų meno mokyklos orkestras, vadovaujamas V. Stanaičio. Pažintinės pamokos dalyvius pasveikino gimnazijos direktorė I. Adomėnienė. Skaidrių pateiktys, mokinių pasakojimai apžvelgė politinę, istorinę plotmę, kurioje formavosi Lietuvos valstybingumas, pristatė Lietuvos Nepriklausomybės akto signatarus, pasirašiusius svarbų dokumentą. Šis dokumentas suvienijo žmones, kovojusius už laisvą ir nepriklausomą Lietuvą.

Defibriliacijos pamokos

   Lietuvoje defibriliatorių esama oro uostuose, kai kuriuose prekybos centruose, geležinkelio stotyse, įvairiose įmonėse ir kitur. Tačiau gyventojai bijo jais naudotis ir suteikti pirmąją pagalbą. Dažniausiai iškviečia greitąją pagalbą ir laukia atvykstančių medikų. Kiekviena pavėluota defibriliacijos minutė 10 proc. sumažina išgyvenimo tikimybę.

“Lietuvos laisvės gynėjų atminimas gyvas”

   2017 m. sausio 13 d. Semeliškių gimnazijoje vyko pilietinė akcija “Atmintis gyva, nes liudija”. Mokiniai kartu su mokytojais 8 val. gimnazijos languose uždegė žvakutes, kurios simbolizuoja gyvybę, šviesą, teisingumą, atmintį ir vienybę. Gimnazijos mokinių tarybos narė, Jaunųjų konservatorių lygos atstovė Dovilė Nenortaitė kartu su 8 klasės mokiniais inicijavo akciją “Neužmirštuolė” ir kiekvienam į atlapą įsegė popierinį šios gėlės žiedelį- kovojusių už Lietuvos laisvę simbolį.

Kaimo vietovių krepšinio varžybos Semeliškių gimnazijoje

   Sausio 10ąją į Semeliškių gimnazijos sporto salę sugužėjo krepšinio pasiilgę jaunieji krepšininkai ir net krepšininkės. Čia vyko kaimo vietovių draugiškos varžybos 3x3, kuriose dalyvavo Semeliškių gimnazijos mokiniai ir svečiai iš Beižionių bei Kietaviškių.

Parodomoji "Šimtalapio" edukacinė pamoka

   "Šimtalapis - lyg dailininko paveikslas, jo kūrimas reikalauja ne tik įgūdžių, bet ir širdies šilumos. Taip saugomos ir puoselėjamos senosios totorių tradicijos” - R. Chaleckas. Šie žodžiai puikiai atspindi šimtalapio įnoringumą, nes tam, kad būtų sukurtas šis gurmaniškas šedevras, reikia meilės, šilumos, rankų miklumo ir kantrybės.

Semeliškių gimnazijos popietė

   Lapkričio 16 d. popietę į Semeliškių gimnazijos neformaliojo švietimo būrelių baigiamąjį koncertą rinkosi mokiniai, jų tėveliai, mokytojai. Skaniais kepiniais vaišino Dainos Žymantienės vadovaujamo kepimo neformaliojo švietimo būrelio nariai.

Laiko tėkmėje baigiasi metai...

   Baigiantis metams, baigiasi ir projekto „Laiko tėkmėje“, finansuojamo Elektrėnų savivaldybės lėšomis, vykdymas. Gruodžio 13 d. Semeliškių gimnazijos mokiniai su mokytoja Meilute Rašimiene dalyvavo edukacinėje programoje „Auskit, vykit, mano rankos“, kurią organizavo Prienų krašto muziejus.

Puoškime aplinką kartu!

   Prieškalėdinis laikotarpis – kūrybinių idėjų, gerų ir gražių darbų, metas. Puošiame aplinką, kurioje gyvename, kuriame kasdienius, paprastus stebuklus. Semeliškių gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Asta Dzikevičienė organizavo kūrybinę edukaciją, kartu su bendruomene kūrė jaukią, kalėdinę nuotaiką.

Neįkainojama patirtis Vokietijoje

   Lapkričio 20-26 d. Liubeke (Vokietija) vyko vokiečių kalbos kvalifikacijos kėlimo kursai, kuriuos organizavo Vokietijos užsienio draugija. Juose dalyvavo vokiečių kalbos mokytojai ir dėstytojai iš Skandinavijos, Baltijos, Rytų Europos šalių. Kursuose dalyvavo iš Semeliškių gimnazijos vokiečių kalbos mokytojas metodininkas Povilas Liperskis- vienintelis iš Lietuvos.

Kalėdinė popietė Trakų miškų urėdijoje

   2016 m. gruodžio 7 dieną Trakų miškų urėdija sukvietė jaunuosius miško bičiulius ir miškininkus į tradicinę Kalėdinę popietę. Visus susirinkusius linksmino Lentvario lopšelio-darželio „Šilas" jaunieji miško tuntukai „Šilinukai". Koncertinę programą pratęsė klounas Misteris Arkadas, kuris linksmino visus savo triukais, bet ir sekė H.K. Andersono pasaką „Mergaitė su degtukais".

Gamtamokslis „Protų mūšis“ Semeliškių gimnazijoje

   Gamtos mokslų dienos šventė tampa gražia tradicija Semeliškių gimnazijoje. Lapkričio 23 dieną fizikos mokytoja Snieguolė Klimovičienė, biologijos mokytoja Asta Dzikevičienė ir chemijos mokytoja Meilutė Rašimienė sukvietė I-IV G klasių mokinius į gamtamokslį “Protų mūšį“.

Tinklinio varžybos Semeliškių gimnazijoje

   Tinklinis yra viena sėkmingiausių, populiariausių rungtyniavimo ir poilsio sporto šakų pasaulyje. Tinklinis yra greitas, įdomus žaidimas, o vykstantis veiksmas staigus ir uždegantis. Šiuolaikinis žaidimas gimė JAV, jo sukūrėjas -Viljamas Morganas, pirmąsias taisykles sukūręs dar 1895 m. Nuo sukūrimo pradžios žaidimas labai nepasikeitė, išliko esminiai elementai ir savitumas.

Akcija "Leiskime širdims plakti“

    Elektrėnų sav. Semeliškių gimnazijos Beižionių daugiafunkcio skyriaus mokiniai, lapkričio 23 dieną organizavo ir dalyvavo akcijoje "Leiskime širdims plakti“. Akcijai mokiniai, padedami tikybos mokytojos Janinos Bekešienės, labai noriai piešė širdeles, o 5,7 klasių mokiniai dalyvavo akcijoje.

"Informacija tėveliams"

    Semeliškių gimnazijoje lapkričio 25 d. nuo 14.00 val. iki 16.00 val. vyks Atvirų durų dienos tėveliams. Kviečiame apsilankyti, pasidžiaugti savo vaikų pasiekimais, sužinoti problemas.

Varnikų pažintinis takas

    Vėjuotą ir saulėtą spalio 18 d. rytą Semeliškių gimnazijos III G ir II G klasės mokiniai kartu su mokytojais Asta Dzikevičiene ir Povilu Liperskiu aplankė Varnikų pažintinį taką. Trakų istorinio nacionalinio parko botaniniame-zoologiniame draustinyje vyko integruota biologijos - vokiečių kalbos pamoka.

Projekto "Kas močiutės skrynion sudėta" konferencija.

   Jaunojo muziejininko būrelio nariai, vadovaujami Meilutės Rašimienės, pavaduotoja ugdymui Asta Dzikevičienė, dalyvavo projekto „Kas močiutės skrynion sudėta“ konferencijoje, kuri vyko Trakuose, Trasalio konferencijų salėje. Baigiamajame renginyje buvo pristatyti du projektai: „Vilnijos kraštas - 2016“, „Kas močiutės skrynion sudėta“.

Pabūkime tyloje...

   Semeliškių gimnazijos mokiniai, ruošdamiesi renginiui dalyvavo edukaciniuose užsiėmimuose, “Kryžiai karpiniuose“. Jų metu susipažino su Vėlinių tradicijomis, karpinių karpymo technologijomis. Tai buvo pilietinio, tautinio projekto „Laiko tėkmėje“, finansuojamo Elektrėnų savivaldybės lėšomis, tęsinys.

Netradicinė pamoka Aukštadvario kartodrome

   Spalio 17 dieną , 8-os ir 10-os klasių mokiniai vyko į Aukštadvario kartadromą, kuriame vyko netradicinė pamoka „Kreivaeigis judėjimas gamtoje ir technikoje“. Šią smagią, netradicinę pamoką sugalvojo fizikos mokytoja S. Klimovičienė.

SOLIDARUMO BĖGIMAS

    Spalio 11 d. Semeliškių gimnazijos mokiniai ir mokytojai dalyvavo Solidarumo bėgime, kurį organizavo visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“. Bėgimą inicijavo kūno kultūros mokytojai N. Kučinskaitė, J. Gudeliūnas ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui A. Dzikevičienė. Šiai iniciatyvai pritarė mokytojos I. Rulevičienė, J. Rusakovienė, N. Ustilienė, O. Bukinienė ir S. Klimovičienė. Jos ragino mokinius išbandyti savo jėgas Solidarumo bėgime.

Pagerbtas masinių žudynių aukų atminimas

    Spalio 6 d. Semeliškėse paminėtos 75-osios žydų žudynių metinės. Renginyje dalyvavo Izraelio valstybės ambasadorius Lietuvai Amiras Maimonas, Elektrėnų savivaldybės meras Kęstutis Vaitukaitis, mero pavaduotojas Arvydas Vyšniauskas, administracijos direktoriaus pavaduotojas Jonas Grybauskas, mero patarėjai Aleksandras Klumbys ir Vaidas Andriejauskas, Švietimo. Kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Džeraldas Dagys, specialistės Jūratė Mikalauskienė, Ramutė Strebeikienė, Semeliškių seniūnė Loreta Karalevičienė, darželio vadovė Angelė Budėnienė, Pasaulio tautų teisuolė Elena Karalevičiūtė- Čepanonienė, Elektrėnų Versmės, Vievio, Kietaviškių, Semeliškių ugdymo įstaigų atstovai ir kt.

„DERLIAUS KRAITĖ“

    Rugsėjo 22-osios dienos rytą, Semeliškių gimnazijos mokiniai ir mokytojai skubėjo į klases, nešini pilnais krepšiais rudens gėrybių (bulvių, morkų, burokėlių, obuolių, moliūgų) ir pilnais glėbiais margaspalvių rudens gėlių. Saulėtą popietę gimnazijos vidiniame kiemelyje iš jų kūrė išradingas kompozicijas.

ŽMOGUS NĖRA SKAIČIUS

    Šiemet minimos 75-osios Lietuvos žydų žudynių metinės. Lietuvos žydų genocido atminimo dieną, rugsėjo 22 ir 23 dienomis Lietuvoje buvo skaitomi Holokausto aukų vardai.

Europos paveldo dienos pamoka

    Rugsėjo 16-18 dienomis Lietuvoje jau 23-iąjį kartą vyko Europos paveldo dienos. Šių metų tema ,,Kultūros paveldas ir bendruomenės".

Pilietiškumo pamoka su Andriumi Tapinu

    Rugsėjo 7 d. įvyko susitikimas su žurnalistu, rašytoju, laidų vedėju Andriumi Tapinu. Šios pilietinės pamokos sumanytoja, organizatorė ir vykdytoja – mokytoja Vaita Vitkauskaitė. Dalyvavo Semeliškių seniūnijos seniūnė Loreta Karalevičienė, laikraščio ,,Elektrėnų žinios“ redaktorė Silvija Bielskienė, bendruomenės ,,Strėva“ pirmininkas Antanas Bielskis, gimnazijos direktorė Irena Adomėnienė, pavaduotoja ugdymui Asta Dzikevičienė, Semeliškių miestelio ir gimnazijos bendruomenė.

Nuorodos

Švietimo ir mokslo ministerija

Švietimo informacinių technologijų centras

Švietimo ir mokslo ministerija

Lietuvos mokinių parlamentas

Profesinis orientavimas

Vaikų privatumas internete

Lietuvos vaikų ir jaunimo centras

Ugdymo plėtotės centras