SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPCIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

IŠVYKA Į ANYKŠČIŲ KRAŠTĄ

Išvyka į Molėtus
    Gegužės 12 d. Semeliškių gimnazijos mokiniai kartu su pavaduotoja ugdymui A. Dzikevičiene aplankė legendomis ir padavimais apipintą Anykščių kraštą.
   Pirmasis aplankytas objektas- Niūronių kaime įsikūręs „Arklio muziejus“. Jame gimnazistai apžiūrėjo senovinius buities rakandus, žemės dirbimo padargus, arklių traukiamas transporto priemones, surinktas iš visos Lietuvos: bričkeles, lineikas, važelius. Taip pat grožėjosi tautodailininko Jurgio Kazlausko drožinių kolekcijomis. Muziejuje vyko audimo, kalvystės, keramikos, medžio drožimo edukaciniai užsiėmimai, kuriuose jaunuoliai mokėsi amatų paslapčių.
   Aplankę garsųjį Puntuko akmenį, išvykos dalyviai pakilo į Anykščių šilelyje vingiuojantį Medžių lajų taką- vienintelį ne tik Baltijos šalyse, bet ir Rytų Europoje. Nuo 35 metrų aukščio bokšto atsivėrė kerintys Anykščių šilelio vaizdai, Šventosios upės vingiai. Besigrožėdami įspūdingu gamtovaizdžiu, mokiniai prisiminė Lietuvos poeto, kalbininko Antano Baranausko poemą „Anykščių šilelis“. Joje apdainuojama gimtojo Anykščių krašto gamta, atskleidžiamas gamtos ir žmogaus dvasinis ryšys.
   Išvyka į Anykščių kraštą buvo įdomi, pilna nepakartojamų įspūdžių. Įgytos žinios bus pritaikytos lietuvių kalbos, istorijos, biologijos pamokose.

Parengė Elektrėnų sav. Semeliškių gimnazijos pavaduotoja ugdymui A. Dzikevičienė.