SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Margučių pieva

Išvyka į Molėtus
   Anot lietuvių mitologijos, pasaulis atsirado iš kiaušinio. Jis nukrito iš dangaus ir sudužo. Tuomet susidarė sausuma (trynys), iškilusi virš vandenų (baltymo). Galima spėti, kad sudužęs kiaušinis – pats seniausias pasaulio modelis. Velykų margutis – gyvybės ir gamtos atgimimo simbolis.
   Gimnazijoje vasario-kovo mėnesiais vyko projektinė veikla „Margučių pieva“, kurioje dalyvavo 1-8 klasių ir I-IV gimnazijos klasių mokiniai, priešmokyklinės grupės vaikai, vadovaujami pradinių klasių mokytojų: D. Rakauskienės, V. Vitkauskaitės, D. Šareikienės, J. Rusakovienės, dailės ir technologijų mokytojos E. Matonienės, PUG mokytojų G. Kasparavičienės, J. Makauskienės.
   Neformaliojo švietimo veiklų metu mokiniai vadovaujami mokytojų pagamino margučius, išmargino juos pavasariniais raštais, susmaigstė į žemę, pakabino ant medžio, papuošė gimnazijos erdves. Kiekvienas margutis išskirtinis, savitas, originalus – už tai dėkoju dailės ir technologijų mokytojai E. Matonienei bei pradinių klasių mokytojoms. Už pagalbą dėkoju ūkio dalies vedėjui A. Buividavičiui, darbuotojams: J. Taraškevičiui ir A. Apanavičiui, o už pavasario žiedus tarp margučių pavaduotojai ugdymui N. Ustilienei. Mokinių kūrybiniai darbai džiugina ne tik gimnazijos, bet ir viso miestelio bendruomenę.
   Sveikiname visus Šv. Velykų proga!


Parengė gimnazijos direktorė A. Dzikevičienė